Cioloș vorbește despre violențele de la Colectiv: "Eu sunt vinovat"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul României, Dacian Cioloș, a fost prezent duminică seara la clubul Colectiv pentru a aprinde o lumânare victimelor tragediei de la 30 octombrie 2015. Acesta a fost însoțit de 5 SPP-iști, care i-au bruscat violent pe jurnaliștii din acel loc. Cioloș își asumă vina pentru actele de agresiune ale SPP-iștilor.

Întrebat de jurnaliști dacă a observat gestul făcut de unul dintre SPP-iști, care îi asigura protecția, premierul a declarat că își asumă toată vina și își dorește ca lumea să devină mai umană.

"Îmi asum eu responsabilitatea (...) pentru tot ce au făcut inclusiv SPP-iștii, îmi asum eu responsabilitatea, dar dacă erați acolo să vedeți cum se îmbulzea lumea când un om pur și simplu, ok, e prim-ministrul României și cu câțiva miniștri, s-a dus să depună un buchet de flori (...) Cred că e important să ne respectăm unii pe alții, să respectăm intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo că voi da și declarații la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate. Îmi asum. Trebuia să fiți la locul faptei ca să vedeți exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (...) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat și îmi asum această vină și vom încerca să reformăm aceste instituții pe cât posibil", a declarat Cioloș, la Antena 3.

"Da și sper ca toată lumea să devină mai umană, inclusiv cei care (...) își fac treaba, trebuind să ia anumite imagini (...) Cred că e important să ne uităm un pic cu distanța necesară la lucrurile respective (...) Asta mi-am și dorit, să mă duc acolo fără să anunț presa nu din lipsă de respect față de presă, dar nu credeți că am și eu un mic drept la un pic de intimitate, într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem oameni care sunt la putere care să se comporte firesc și uman? Cum să se comporte firesc și uman dacă nu-i lăsăm să se comporte firesc și uman?", a afirmat Premierul României în momentul în care a fost întrebat dacă aceste instituții ar trebui să fie mai umane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel