Zelenski: Forțele Armate Ucrainene au stabilizat situația pe câmpul de luptă în regiunea Harkov
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Forțele de Apărare ale Ucrainei au reușit să stabilizeze situația pe câmpul de luptă în timp ce trupele ruse încearcă să avanseze în partea de nord a regiunii Harkov. Ocupanții au reușit să avanseze cel mult 10 kilometri adâncime în Ucraina.

„Ceea ce contează cel mai mult astăzi este că forțele noastre de apărare au stabilizat situația. Astăzi, forțele noastre de apărare i-au oprit pe ruși acolo unde se află acum. Cel mai adânc punct al avansului lor este la 10 kilometri [adâncime pe teritoriul Ucrainei]. Nu există niciun progres [de partea lor], și nu a existat niciodată niciun progres pe fronturile ținute de anumite brigăzi inamice”, spune Zelenski, potrivit Pravda.

Zelenski a avut o "întâlnire consistentă" cu Oleksandr Syrskyi, Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei; Yurii Sodol, Comandantul Forțelor Comune; Mykhailo Drapatyi, Adjunctul Șefului Statului Major General pentru instruire militară; Serhii Deineko, Șeful Serviciului de Gardă de Frontieră, și reprezentanți ai Poliției Naționale.

Președintele a declarat că brigăzile "foarte capabile din punctul de vedere al combaterii" operează în prezent în regiunea Harkov, iar batalioane separate au fost mobilizate pe mai multe fronturi. Aceștia sunt soldați care ar putea fi relocați din rezerva armatei și de pe alte fronturi.

Zelenski spune că rușii au ajuns doar la prima linie

"Prima linie nu este granița. Este imposibil să construiești (fortificații) acolo pentru că oamenii noștri erau omorâți de armele folosite de ruși. Ei (rușii) sunt undeva pe-acolo acum. Aceasta este prima linie, linia care a fost construită în război, sub foc constant, de către militarii noștri. Prima și a doua linie sunt construite de militari, iar a treia este construită de autoritățile locale", spune Zelenski.

Președintele a adăugat că obiectivul principal al Rusiei este orașul Vovchansk. Ei doresc, de asemenea, să captureze o zonă de 10 kilometri împrejurul Vovchansk.

În cursul ultimei zile, au avut loc zece confruntări armate pe frontul Harkov. Soldații ucraineni au respins opt atacuri în Lyptsi, Starytsia și Vovchansk (regiunea Harkov).

Rusia continuă să încerce să spargă apărarea unităților ucrainene în zona Shebekino-Vovchansk.


Apărătorii efectuează operațiuni de gherilă pe străzile din nordul Vovchanskului, împiedicând Rusia să-și facă un punct de sprijin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel