PNL i-a propus lui Bogdan Olteanu să-i ia locul lui Chițoiu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan olteanu
bogdan olteanu

Partidul Național Liberal i-a propus viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, să-l înlocuiască pe Daniel Chițoiu în funcția de ministru al Finanțelor. Informația vehiculată de presă în ultimele săptămâni a fost confirmată, joi, de însuși Bogdan Olteanu, care a adăugat că a declinat oferta liberalilor și că, din informațiile sale, pentru portofoliul Finanțelor se pregătește Eugen Nicolăescu, actualul ministru al Sănătății.

"Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Națională. Din ce știu la această oră, poziția va fi preluată de Eugen Nicolăescu", a declarat Bogdan Olteanu pentru Mediafax, precizând că nu are detalii, întrucât se află la Washington cu o delegație oficială.

Olteanu nu a precizat când anume a purtat aceste discuții cu liberalii.

Bogdan Olteanu a fost membru al PNL și președinte al Camerei Deputaților în perioada 2006-2008, între 2004 și 2009 ocupând funcția de deputat în Parlamentul României.

BNR ar fi trebuit să-l suspende pe Bogdan Olteanu din funcție dacă acesta accepta oferta PNL de a prelua ministerul Finanțelor.

Potrivit surselor politice citate de presă, președintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut demisia lui Daniel Chițoiu pentru că a luat decizii împreună cu premierul Ponta fără să consulte conducerea liberalilor, un alt element fiind și ancheta penală care o vizează pe Laura Chițoiu, soția vicepremierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel