Teleorman: Cresc tarifele la apă potabilă şi canalizare
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Tarifele la apă potabilă şi canalizare urmează să fie majorate în Teleorman. Director al SC Apa Serv Teleorman SA, ing. Ciprian Gurban, a spus că, din 2011 şi până în prezent, tarifele nu s-au modificat, deşi în contract sunt prevăzute majorări din trei în trei ani.

În prezent, operatorul regional se află în situaţia în care deţine fonduri insuficiente pentru acoperirea cofinanţării şi a costurilor de operare, motiv pentru care se impune majorarea preţurilor. Sc Apa Serv SA a transmis către ANRSC o solicitare din care reiese că de la începutul acestui an tariful la apă potabilă pentru populaţie este de 3,50 lei/mc cu TVA şi 3,21 lei/mc pentru restul utilizatorilor.

La canalizare-epurare preţul pentru populaţie este de 2,51 lei/mc inclusiv TVA, iar pentru restul utilizatorilor este de 2,13 lei/mc.

Consilierii locali ai municipiului Alexandria a, miercuri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre prin care actualul viceprimar al oraşului, Ioan Augustin, a fost ales reprezentant al consiliului local în adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară 'Teleormanul' pentru aprobarea noilor preţuri. Proiectul de hotărâre care duce la majorarea tarifelor a fost votat de 12 consilieri (PSD) din totalul celor 17 prezenţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel