Aeroportul din München, închis în cea mai aglomerată perioadă. S-a lăsat cu arestări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Aeroportul din München a fost închis temporar sâmbătă dimineață după ce un grup de activiști de mediu au pătruns pe terenul aeroportului și s-au lipit de una dintre piste.

Update 2: 

Grupul de activiști de mediu Last Generation, cunoscut pentru proteste similare anterioare, a revendicat responsabilitatea pentru acțiunea desfășurată pe pista aeroportului din München. Într-o serie de postări pe X, grupul a arătat membri aflați pe ceea ce părea a fi o pistă sau un asfalt de aeroport, cu pancarte de protest.

Grupul a declarat ulterior că șase persoane s-au așezat pe asfaltul aeroportului la ora 4:45 a.m. ora locală (0245 GMT) pentru a bloca avioanele și a criticat Berlinul pentru subvenționarea companiilor aeriene în detrimentul căilor ferate.

"Problema este guvernul, nu vacanța noastră", se putea citi pe una dintre pancarte.

Ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că măsurile de securitate de la aeroport vor fi revizuite.

"Astfel de acțiuni criminale pun în pericol traficul aerian și afectează protecția mediului, deoarece provoacă doar dispreț și furie", a scris ea pe X.

"Autorii acestor fapte trebuie urmăriți cu fermitate", a adăugat ea.

Update 1: 

Poliția germană a declarat sâmbătă că a arestat opt activiști de mediu care au pătruns pe terenul aeroportului din München, determinând închiderea temporară a acestuia în timpul unui weekend aglomerat de vacanță.

Șase dintre activiști s-au lipit de o pistă, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, adăugând că situația este acum sub control, ambele piste ale aeroportului fiind deschise pentru sosiri și decolări. Unul dintre semnele de protest avea scris: „Problema este guvernul, nu vacanța noastră”.

Știrea inițială:

"În prezent, una dintre cele două piste este deschisă, dar vor exista întârzieri", a spus un purtător de cuvânt al aeroportului, potrivit Reuters.

Incidentul a avut loc în timpul uneia dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie pentru aeroportul din sudul Germaniei.

O serie de postări pe rețeaua de socializare X, realizate de activiștii de mediu din grupul "Ultima Generație" (Last Generation), arată membri ai grupului pe ceea ce pare a fi o pistă sau un tarmac, cu pancarte de protest.

„Un total de șase persoane sunt așezate în două grupuri în diferite locații ale aeroportului din München,” se arată în postare.

Autoritățile aeroportuare lucrează pentru a rezolva situația și a restabili complet traficul aerian. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice actualizările legate de zborurile lor și să se aștepte la întârzieri.

Știrea este în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel