Familiile de toxicomani, tema zilei la Ultrapsihologie cu Ramona A. Dumitru și Radu Leca - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ultrapsihologie revine la DC News TV cu o nouă ediție, de această dată despre familiile de toxicomani.

În această ediție, realizatorul emisiunii, Ramona A. Dumitru, și psihologul Radu Leca vor vorbi despre familiile de toxicomani.

Iată lista temelor care vor fi abordate:

1. Cum poate afecta consumul de droguri și comportamentele toxice relația dintre parteneri și, implicit, felul în care își cresc copiii?

2. Care sunt consecințele emoționale și psihologice asupra copiilor ce cresc într-un mediu familial afectat de probleme legate de consumul de droguri?

3. Cum poate fi influențată relația de cuplu de prezența unui comportament toxic, precum gelozia, minciuna sau manipularea, asociată cu dependența de droguri?

4. Ce rol joacă comunicarea în relațiile toxice în care ambii parteneri sunt consumatori de droguri?

5. Care sunt dificultățile practice și emoționale întâmpinate de părinți toxicomani în ceea ce privește creșterea copiilor și îndeplinirea responsabilităților parentale?

6. Cum pot influența comportamentele impulsive și imprevizibile asociate consumului de droguri relația de cuplu și mediul familial al copiilor?

7. Care sunt impacturile pe termen lung asupra copiilor care cresc într-un mediu familial în care unul sau ambii părinți sunt dependenți de droguri?

8. Cum poate fi afectată dezvoltarea emoțională, intelectuală și socială a copiilor din familiile toxicomane și cum pot aceste aspecte influența viața lor ulterioară?

9. Cum pot fi gestionate situațiile de criză sau periculoase în cadrul unui cuplu toxic care consumă droguri pentru a proteja siguranța și binele copiilor implicați?

10. Ce resurse și sprijin sunt disponibile pentru familiile afectate de probleme legate de consumul de droguri și ce soluții există pentru a îmbunătăți situația și a proteja copiii în astfel de medii?

Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, 18 mai, de la ora 12:00, pe DC News TV, DC News și DC Medical. Rămâneți alături de noi!

                                                     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel