Data publicării:

Elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat. Gestul pentru care a fost dat afară din examen

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Un elev din Dâmbovița a fost eliminat, astăzi, de la Bacalaureat. Ce a făcut. 

Astăzi, a avut loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. La nivelul județului Dâmbovița, la proba de Limba și literatura română s-au prezentat 2679 de candidați (97,88%) din totalul de 2737 de candidați înscriși la acest examen. 2545 de elevi au fost din promoția curentă, iar 134 din promoțiile anterioare.

La proba de Limba și literatura română nu au fost prezenți 58 de candidați, iar aceasta s-a desfășurat în 23 de centre. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Colegiul Național “I.L. Caragiale” Moreni, (prins cu telefon în sala de examen). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, scrie dbonline.ro.

Vezi și: Subiecte Bacalaureat 2021. Ce a picat la limba română

Următoarele probe

Peste 133.000 de absolvenţi de liceu susțin luni proba scrisă la Limba şi literatura română Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Examenul este organizat în 802 centre.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Vezi și: Situație fără precendent la un colegiu din Capitală. Din 100 de elevi, doar 10 pot să susțină BAC-ul. Acuzațiile părinților

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel