Academia de Studii Economice din București, în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Academia de Studii Economice din București continuă să fie prezentă, alături de cinci alte universități din România, în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2024,  dat publicității miercuri, 10 aprilie 2024. 

ASE se situează în domeniul Științe sociale&Management, astfel: pe locul 1 în România și pe locul 401 - 450 în lume în subdomeniul Economie și Econometrie și pe locul al doilea la nivel național, respectiv 601 – 620, la nivel internațional, în subdomeniul Business și Management.

QS World University Rankings reprezintă unul dintre cele mai importante clasamente internaționale de ierarhizare valorică a universităților pe diferite domenii. QS World University Rankings by Subject cuprinde în acest an 1559 de universități și un total de 55 de discipline, grupate în cinci mari domenii. Clasamentul evaluează și ierarhizează instituțiile de învățământ superior în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituțiilor universitare) și indicele Hirsch.

Cu o tradiție de peste 110 ani de excelență academică, ASE este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, cu o bună reputație internațională, concretizată în numeroasele sale parteneriate și în situarea pe poziții notabile în clasamente de prestigiu. Academia de Studii Economice din București este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la tendințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunități studenților săi, precizează instituția de învățământ superior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel