Gelozia, minciuna şi manipularea asociată cu dependenţa de droguri, impact asupra relaţiilor de cuplu. Radu Leca: Sunt singurul din România care o spune
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/cuplu-pereche-maini-oameni-4098224/
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/cuplu-pereche-maini-oameni-4098224/
Radu Leca a vorbit în emisiunea Ultrapsihologie, de la DC NEWS TV, despre cum este relația de cuplu afectată de un comportament toxic asociat cu dependența de droguri.

Cum poate fi afectată relația de cuplu de prezența unui comportament toxic, precum gelozia, minciuna sau manipularea asociată cu dependența de droguri?

"Să le oferim oamenilor o poveste: "Iubirea mea, tu ești totul pentru mine, nu există o femeie mai bună decât tine!".

Ce era ea? Medic. Ce era el? Un consumator de medicamente puternice. Ce îi dădea ea? Rețete. Ce îi dădea el? Uneori dragoste.

În baza acestei povești noi știm următorul lucru, gândiți-vă bine la dependențele partenerului vostru și cum vă utilizează el, la poveștile care vi se spun, cercetați fiecare poveste care are legătură cu sănătatea, de ce? Comportamentul partenerului vostru se poate schimba cu o viteză nefirească și acest lucru o să fie acoperit cu foarte multă dibăcie în prezența existenței unui medicament de natură psihiatrică pe care partenerul ascunde că îi ia.

Voi prescrieți pentru o mătuşă, un bunic, un văr venit din Afganistan, adică ce vă spune el, dar în mod concret el îi ia. Tot ceea ce înseamnă fluctuație de comportament în cazul unui toxicoman are legătură cu tipul mărfii, puritatea mărfii, cadența cu care le ia și evident gramajul. Recunosc, sunt singurul psiholog din România care o spune. La nivel național, consumul de marijuana conduce la apariția episodul psihotic. Legea în România spune clar, două episoade psihotice pot conduce la schizofrenie afectivă.

O înlocuire a populației îmbătrânite se poate realiza cu o viteză foarte mare la nivel european atâta timp cât sunt tăiate elementarele structuri denumite stâlpi de pensie. Cât timp stâlpii de pensie nu vor mai exista pentru că nu va mai avea cine să-i muncească, o să avem două categorii de persoane. Cei profund bolnavi, care au ajuns să fie schizofrenici afectivi din cauza consumului extins de marijuana, alcoolicii și restul toxicomanilor, care nu vor dori niciodată să muncească", a explicat Radu Leca, psiholog.

Vezi emisiunea integrală AICI.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel