Arhiepiscopia Târgoviștei: Etapa județeană a Olimpiadei de Religie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Sâmbătă, 13 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a găzduit etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie, clasele V-XII, la care au participat 114 elevi dâmbovițeni.

Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, a întâmpinat elevii înscriși la olimpiadă și după rostirea rugăciunii, în Paraclisul Seminarului Teologic, a transmis elevilor un mesaj de binecuvântare din partea Chiriarhului, evidențiind aprecierea Înaltpreasfinției Sale pentru tinerii performanți la învățătură, atașați de Biserică și preocupați cu studiul Religiei, disciplină școlară ce îi ajută la formarea integrată pentru viață.

Toți participanții la olimpiadă au primit din partea Ierarhului iconițe și cele mai recente broșuri din colecția misionar-educativă eparhială dedicată tinerilor, iar la faza națională a Olimpiadei, care se va desfășura în perioada 8-12 mai, la Focșani, pentru clasele V-VIII, și la Piatra Neamț, pentru clasele IX-XII, vor participa elevii dâmbovițeni clasați pe primele locuri, la fiecare clasă.

Aceștia vor fi motivați de Înaltpreasfinția Sa cu oferirea unui sprijin financiar pentru deplasare, urmând a li se oferi și o tabără de vară la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei de la Mănăstirea Peștera Ialomiței, și vor fi premiați, alături de profesorii lor îndrumători, în cadrul evenimentelor dedicate Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, din zilele de 10 și 11 august, sărbătoarea centrală a Eparhiei noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel