Orașul despre care Daniel Buzdugan spune că ar putea fi Salonicul României - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Daniel Buzdugan
Sursa foto: Facebook Daniel Buzdugan
Daniel Buzdugan spune că un oraș din țara noastră ar putea fi Salonicul României.

Daniel Buzdugan spune că Brăila ar putea fi Salonicul României.

"Brăila e frumoasă! La Brăila ,,Toate-s vechi și nouă toate!”. Aici întâlnești o foarte plăcută îmbinare a trecutului cu prezentul. Casele din zona Centrului vechi sunt bijuterii din alte vremuri. Orașul ar putea fi Salonicul României, e atâta istorie și atâta poezie și poveste în Brăila, că poți umple o bibliotecă doar cu mărturii din vremurile de altă dată. Să nu uităm că aici s-au născut niște nume mari ale culturii românești și universale: Panait Istrati, prietenul lui Nikos Kazantzakis, autorul romanului Zorba grecul (autorul grec l-a pomenit pe Panait Istrati în Zorba grecul și în Raport către El Greco), Hariclea Darclee una din cele mai mari soprane ale lumii.

Timp de 25 de ani a fost considerată cea mai mare soprană a lumii. Pentru vocea ei a compus Giacomo Puccini opera Tosca. Mihail Sebastian unul din cei mai mari autori ai literaturii române s-a născut tot în Brăila. Vă invit să ascultați seara înainte de culcare o capodoperă de-a sa: "Steaua fără nume" (teatru radiofonic, pe Youtube) sau să citiți "Orașul cu salcâmii", "Accidentul" sau chiar jurnalul său apărut la Editura Humanitas. O altă personalitate de renume mondial a urbei a fost Ana Aslan (1897-1988) - academiciana ale cărei produse luptă cu efectele îmbătrânirii şi sunt printre cele mai apreciate în lume.

Daniel Buzdugan: Vă invit în Orașul cu salcâmi

Brăileni sunt și Fănus Neagu, Dumitru Panaitescu-Perpessicius și celebra actriță Maria Filotti. În domeniul muzicii, avem o întreagă listă de brăileni: George Niculescu-Basu, Petre Ştefănescu-Goangă, Elena Teodorini, Ionel Perlea, Petre Marcu, George Cavadia, Olimpia Mărculescu, Maxim Vasiliu, Alexandu Enaceanu, Elena Patrichi, Johnny Răducanu şi Nicu Alifantis.

Ar fi multe povești de spus, dar mi s-a făcut foame și mă duc să mănânc un pește de Dunăre într-unul din cele mai frumoase locuri din Brăila. M-a furat frumusețea locului și poveștile și era să uit pentru ce am venit la Brăila: pentru a susține alături de toată comunitatea brăileană performanța fetelor de la handbal. Alb albastră e inima noastră! Vă invit în Orașul cu salcâmi, cum spunea Mihail Sebastian, la o saramură de somn și o poveste frumoasă, și vă asigur ca nu veți regreta", a scris Daniel Buzdugan pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel