Orașul despre care Daniel Buzdugan spune că ar putea fi Salonicul României - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Daniel Buzdugan
Sursa foto: Facebook Daniel Buzdugan
Daniel Buzdugan spune că un oraș din țara noastră ar putea fi Salonicul României.

Daniel Buzdugan spune că Brăila ar putea fi Salonicul României.

"Brăila e frumoasă! La Brăila ,,Toate-s vechi și nouă toate!”. Aici întâlnești o foarte plăcută îmbinare a trecutului cu prezentul. Casele din zona Centrului vechi sunt bijuterii din alte vremuri. Orașul ar putea fi Salonicul României, e atâta istorie și atâta poezie și poveste în Brăila, că poți umple o bibliotecă doar cu mărturii din vremurile de altă dată. Să nu uităm că aici s-au născut niște nume mari ale culturii românești și universale: Panait Istrati, prietenul lui Nikos Kazantzakis, autorul romanului Zorba grecul (autorul grec l-a pomenit pe Panait Istrati în Zorba grecul și în Raport către El Greco), Hariclea Darclee una din cele mai mari soprane ale lumii.

Timp de 25 de ani a fost considerată cea mai mare soprană a lumii. Pentru vocea ei a compus Giacomo Puccini opera Tosca. Mihail Sebastian unul din cei mai mari autori ai literaturii române s-a născut tot în Brăila. Vă invit să ascultați seara înainte de culcare o capodoperă de-a sa: "Steaua fără nume" (teatru radiofonic, pe Youtube) sau să citiți "Orașul cu salcâmii", "Accidentul" sau chiar jurnalul său apărut la Editura Humanitas. O altă personalitate de renume mondial a urbei a fost Ana Aslan (1897-1988) - academiciana ale cărei produse luptă cu efectele îmbătrânirii şi sunt printre cele mai apreciate în lume.

Daniel Buzdugan: Vă invit în Orașul cu salcâmi

Brăileni sunt și Fănus Neagu, Dumitru Panaitescu-Perpessicius și celebra actriță Maria Filotti. În domeniul muzicii, avem o întreagă listă de brăileni: George Niculescu-Basu, Petre Ştefănescu-Goangă, Elena Teodorini, Ionel Perlea, Petre Marcu, George Cavadia, Olimpia Mărculescu, Maxim Vasiliu, Alexandu Enaceanu, Elena Patrichi, Johnny Răducanu şi Nicu Alifantis.

Ar fi multe povești de spus, dar mi s-a făcut foame și mă duc să mănânc un pește de Dunăre într-unul din cele mai frumoase locuri din Brăila. M-a furat frumusețea locului și poveștile și era să uit pentru ce am venit la Brăila: pentru a susține alături de toată comunitatea brăileană performanța fetelor de la handbal. Alb albastră e inima noastră! Vă invit în Orașul cu salcâmi, cum spunea Mihail Sebastian, la o saramură de somn și o poveste frumoasă, și vă asigur ca nu veți regreta", a scris Daniel Buzdugan pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel