Cine sunt campioni la bullying, băieții sau fetele? Răspunsul care surprinde: „Este un fenomen care ne caracterizează”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Lectorul universitar Ioana Șandru a spus la DC News TV care sunt diferențele dintre băieți și fete atunci când vine vorba de bullying.

Lectorul universitar Ioana Șandru a abordat motivele aflate în spatele fenomenului denumit bullying care se regăsește tot mai frecvent în școlile din România. „Este un fenomen care ne caracterizează”, a spus aceasta, în emisiunea DC Edu de la DC News TV.

Când vine vorba despre cauze, acestea pleacă de la probleme comportamentale și nevoia de atenție pe care le regăsim în cazul copiilor. În unele cazuri, aceste comportamente sunt învățate în familie sau în grupul de prieteni și replicate asupra celor identificați drept „mai slabi” în cadrul școlii.

Ioana Șandru, care este și consilier școlar, a mai vorbit și despre predispoziția la bullying. Astfel, Șandru arată diferențele dintre băieți și fete când vine vorba de acest fenomen periculos și spune care dintre categorii este asociată cu un nivel mai ridicat de agresiune împotriva celorlalți copii.

Vezi la DC News TV video cu răspunsul la întrebarea: Băieții sau fetele? Cine este „capul răutăților” când vine vorba de bullying. 

În emisiune s-au discutat multiple subiecte precum bullying, violență, droguri, comportamente deviante, vulnerabilitățile și provocările adolescenței, precum și dependența digitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel