Târgoviște: Conferință ASCOR la Facultatea de Teologie și Științele Educației
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Asociația Studenților Creştin Ortodocşi Români-Filiala Târgovişte a organizat joi, 11 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, conferința "Democrație, dezvoltare, educație cultural-spirituală", susținută de domnul Prof. univ. dr. Gheorghe Ion Bunescu.

Un punct esențial al prelegerii a fost constituit de aprofundarea rolului educației cultural-spirituale și a importanței acesteia în formarea elitelor responsabile pentru binele societății de mâine. Au fost dezbătute teme precum: democrația, dezvoltarea socio-culturală a societății, importanța identității creștine și naționale într-o lume tot mai desacralizată, precum și importanța educației religioase pentru tinerele generații, în procesul de combatere a noilor ideologii și a provocărilor ce duc la inversarea valorilor în contemporaneitate.

La eveniment au luat parte profesori și studenți ai Facultății, introducerea conferențiarului și a temei fiind făcută de Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Decanul Facultății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel