Ce a făcut președintele Iranului, Ebrahim Raisi, înainte de accidentul cu elicopterul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află în articol ce a făcut președintele Iranului, Ebrahim Raisi, înainte de accidentul cu elicopterul.

Înainte de accidentul cu elicopterul, președintele iranian Ebrahim Raisi se îndrepta către orașul Tabriz, din nord-estul țării. El se întorcea dintr-o zonă de graniță Iran-Azerbaijan atunci când a avut loc incidentul, scrie BBC. Împreună cu el, în elicopter, s-ar fi aflat și ministrul de Externe, Hossein Amirabdollahian, dar și alți oficiali locali.

Ebrahim Raisi vizitase granița Iran-Azerbaijan, unde a deschis barajele Qiz Qalasi și Khodaafarin împreună cu omologul său azer Ilham Aliyev.

VEZI ȘI: Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului, prăbușit. Răzvan Munteanu, două posibile scenarii. "Există riscul să nu aflăm niciodată varianta oficială"

Cine este Hossein Amir-Abdollahian?

Înaltul diplomat al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, este, de asemenea, în atenție în acest moment fatidic, scrie sursa citată anterior. În ultimele câteva luni, pe măsură ce diplomația Iranului s-a intensificat în jurul războiului Israel-Gaza, el a fost vocea care s-a aflat în contact constant cu aliații Iranului, dar și cu miniștrii de Externe arabi și occidentali.

Hossein Amir-Abdollahian ocupă un post cheie într-un sistem în care puterea supremă revine liderului suprem și în care Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) deține controlul asupra politicii externe. Se știe că în perioada în care a fost în funcții de conducere în Ministerul de Externe, el a dezvoltat legături strânse cu IRGC, inclusiv cu fostul său comandant Qasem Soleimani.

De când Ebrahim Raisi și-a asumat președinția în 2021, Hossein Amir-Abdollahian a fost mesagerul Republicii Islamice, călătorind în capitalele din întreaga lume în eforturile de a evita izolarea Iranului și de a găsi modalități de a reduce impactul sancțiunilor internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel