Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a explicat cum a făcut reforma personalului angajat.

În contextul aparatului bugetar supradimensionat, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a explicat cum a făcut reforma personalului angajat. De asemenea, s-au făcut mențiuni despre câți angajați erau în minister în iunie, câți sunt astăzi, în ce posturi și cum se va realiza reforma aparatului bugetar în agențiile subordonate.

Răspunsul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale

Mai exact, în urma unei solicitări, înregistrată la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, ni s-au comunicat:

1. Conform art. XVII din OUG nr. 34/2023 la data de 16.05.2023 numărul de posturi din cabinetele demnitarilor s-a diminuat la jumătate.

2. Potrivit HG nr. 23/2022, numărul de posturi aprobat la nivelul aparatului propriu al MMSS era de 396, exclusiv demnitarii și posturile din cabinetele acestora. Conform Legii nr. 296/2023 numărul de posturi aprobat la nivelul aparatului propriu al MMSS a fost diminuat de la 396 la 389, exclusiv demnitarii și posturile din cabinetele acestora. Numărul de posturi al aparatului propriu al MMSS a fost redus cu 7 posturi, precum și un post de demnitar și un post la cabinetul demnitarului.

3. Procesul de reorganizare pentru aparatul propriu al ministerului și instituțiile subordonate se va realiza în conformitate cu termenul prevăzut la art. LXIX din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2023, respectiv 30.06.2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel