Ciuvică, pronostic privind rezultatele alegerilor din 2024 / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Mugur Ciuvică are un pronostic privind rezultatele alegerilor din 2024.

El spune că PSD-PNL va lua în jur de 50% la europarlamentare. Cât despre alegerile locale, la fel, Mugur Ciuvică crede că PSD și PNL vor lua multe primării.

„La alegerile europarlamentare, coaliția PSD-PNL va lua în jur de 50%, probabil un pic sub acest procent, dar cu recalcularea ajunge la 50%, iar la alegerile locale, vor câștiga mult”, a zis Mugur Ciuvică la DC News.

„Singura problemă serioasă a coaliției PSD-PNL care cred că se va duce un pic în sens negativ spre toamnă va fi dacă... va fi, în continuare, Nicușor Dan primar. În rest... coaliția va lua rezultate bune”, a mai spus Mugur Ciuvică.

În total vor fi aleși 720 de europarlamentari în iunie 2024, cu 15 mai mult decât la precedentele alegeri. Ca regulă generală, numărul eurodeputaților se decide înaintea fiecăror alegeri. Totalul acestora nu poate depăși 750 plus președintele.

Iată câți deputați europeni vor fi aleși de fiecare stat la alegerile europene din 2024:

Germania: 96

Franța: 81

Italia: 76

Spania: 61

Polonia: 53

România: 33

Olanda: 31

Belgia: 22

Grecia: 21

Cehia: 21

Suedia: 21

Portugalia: 21

Ungaria: 21

Austria: 20

Bulgaria: 17

Danemarca: 15

Finlanda: 15

Slovacia: 15

Irlanda: 14

Croația: 12

Lituania: 11

Slovenia: 9

Letonia: 9

Estonia: 7

Cipru: 6

Luxemburg: 6

Malta: 6.

Numărul deputaților aleși din fiecare stat UE este agreat înaintea fiecăror alegeri și se bazează pe principiul proporționalității degresive, conform căruia fiecare eurodeputat dintr-o țară mai mare reprezintă mai mulți cetățeni decât un eurodeputat dintr-o țară mai mică. Numărul minim de locuri din fiecare țară este de șase, iar cel maxim este de 96.

Vedeți mai multe detalii în emisiunea Miercurea Neagră de la DC News:

VEZI ȘI: Firea, interviu la DC News. Ciuvică, întrebare pentru candidata PSD la Primăria București / video:

https://www.dcnews.ro/firea-interviu-la-dc-news-ciuvica-intrebare-pentru-candidata-psd-la-primaria-bucuresti-video_958313.html

VEZI ȘI: Împărțeala voturilor pentru Primăria Capitalei. Ciuvică amintește "manevra de peste noapte". Chirieac: "Nicușor Dan e de neoprit. Cu amărăciune...":

https://www.dcnews.ro/imparteala-voturilor-pentru-primaria-capitalei-ciuvica-aminteste-manevra-de-peste-noapte-chirieac-nicusor-dan-e-de-neoprit-cu-amaraciune_958280.html

VEZI ȘI: Situația în care Piedone s-ar putea retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Ciuvică: Nu are cum. Ar face o prostie:

https://www.dcnews.ro/situatia-in-care-piedone-s-ar-putea-retrage-din-cursa-pentru-primaria-capitalei-ciuvica-nu-are-cum-ar-face-o-prostie_958282.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel