Data publicării:
Ciorba de miel, rețeta tradițională
Cum se face ciorba de miel acrită cu borș sau lămâie si aromatizată cu leuștean? O rețetă de ciorbă de miel pentru Paști sau Rusalii.
Acest borș de miel se prepară foarte ușor și repede. Nu ai cum să dai greș cu el. Este o ciorbă de miel bogată, plină de bucățele fragede de carne de miel și de zarzavaturi și legume. La final se pun frunze tocate de leuștean proaspăt.
Acest borș de miel se prepară foarte ușor și repede. Nu ai cum să dai greș cu el. Este o ciorbă de miel bogată, plină de bucățele fragede de carne de miel și de zarzavaturi și legume. La final se pun frunze tocate de leuștean proaspăt, potrivit savoriurbane.com.
Ingrediente
1 - 1,5 kg de oase si carne de miel (cap, găt, căzături), 3 morcovi, 1 rădăcină de păstârnac,1-2 rădăcini de pătrunjel,1 bucată de rădăcină de țelină, 2 cepe,1 -2 cepe verzi (dacă sunt în sezon), 1 ardei roșu, 3-4 cartofi, 2 linguri de ulei (pentru călit zarzavatul), sare, piper, cimbru uscat (optional), 500 ml borș proaspăt, leuștean verde tocat.
Mod de preparare
Se pun oasele de miel și bucățile de carne într-o oală încăpătoare (de cca. 6 L). Se acopera cu apă rece + 2 lingurițe cu vârf de sare și se pun pe foc. Se îndepărtează mereu spuma formată la suprafață.
Se curăță și se spală zarzavaturile și legumele pentru ciorba de miel.
Zarzavatul ras se călește cu 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute, la foc mic, cu capac. Această călire le intensifică gustul, aroma și culoarea.
După 10-15 minute până acum de când dă în clocot carnea de miel se adaugă în ea și aceste zarzavaturi călite. Se completează cu 2 L de apa fierbinte + 1 linguriță de sare. Se adaugă și o crenguță de cimbru uscat (se scoate din oală la final). Dacă nu vă place cimbrul puteți să nu-l puneți.
Se lasă să fiarbă la foc mediu. După vreo 30 de minute se testează carnea cu o furculiță. Dacă e moale, fiartă, se scoate din oală sși se lasă deoparte vreo 10 minute, după care se scot oasele astfel încât să rămână doar carnea care se va adăuga înapoi în ciorbă la final.
Se taie cubulețe restul legumelor: ceapa, cartofii, ardeiul roșu și am feliat și morcovul lăsat deoparte. Se adaugă in zeamă și se lasă la fiert înca vreo 15-20 de minute. Când cartofii sunt moi este aproape gata și ciorba de miel.
Se încălzește aproximativ 0,5 l de borș de casă într-o oală mică, până când ajunge la fierbere. Se procedează așa pentru a suprima bacteriile de fermentație din el, bacterii care ar putea strica acest borș de miel. Se toarnă borșul clocotit in oala cu supă și se stinge focul. Moment în care se adaugă și carnea de miel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News