O altfel de varză a la Cluj. Rețeta specială a pilotului Osiceanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Pilotul Osiceanu a dezvăluit o nouă rețetă specială de a sa.

Avem nevoie de:

  • O varză murată și tocată.
  • 3-4 cartofi albi tăiați rondele potrivit de groase
  • 2 cepe albe și una roșie tăiate rondele
  • 1 kg de pulpă de porc tocată
  • Mirodenii după gust și preferință (piper negru, boia dulce și iute, curry, busuioc, cimbru)
  • Mărar 2 legături și una de pătrunjel
  • O căpățână de usturoi tocat feliuțe
  • 2-3 roșii tăiate rondele mai grăsuțe un pic
  • Un pahar de vin alb si parfumat

Începem prin a căli ceapa la foc potrivit pe care o scoatem apoi într-un castron și presărăm peste un pic de busuioc și cimbru. Călim carnea tocată în tigaia de teflon amestecând permanent pentru a evita lipirea.

Când carnea s-a calit bine punem mirodeniile în ea și amestecăm încă 3-4 minute la foc potrivit iar la final adăugăm și verdeață tocată. Între timp feliile de cartofi le-am prăjit ușor crocante, după care le-am pus să se scurgă de ulei pe un șervet de hârtie mai gros. 

Iar acum să începem montajul! Așezăm feliile de cartofi prăjiți pe fundul oalei, vasului de Jena sau oalei de pământ (de preferat) după care presărăm feliuțe de usturoi și peste carnea tocată. Punem apoi varza călită și peste un strat de ceapă călită.Tragem la tigaie feliile de roșii și adăugăm paharul de vin pentru a se forma un pic de sos și punem busuioc și cimbru în el. Așezăm roșiile frumos peste și turnăm sosul peste.

Mai punem un strat de varză călită peste după care țuști cu oala noastră, peste care am pus un capac, la cuptor pentru 15 minute după care alte 5-7 minute fără capac. La final mult mărar! Iar când o servim merge și un ardei iute proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel