Autostrada București - Alexandria. ”Astăzi e nenorocire, cozi kilometrice, mai ales în weekend”. Gâdea și Catana dau asigurări: Se va face. Vă spun două motive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce declarații au făcut Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman, și Claudiu Catana, candidat PSD pentru Parlamentul European, despre autostrada București-Alexandria.

„Vorbeam mai devreme de reabilitarea portului. A fost una din investițiile pe care am gândit-o împreună cu colegul meu, cu domnul primar al municipiului Turnu Măgurele, cu Dănuț Cuclea, la pachet cu această investiție privind autostrada București-Alexandria. Este cea mai importantă investiție dacă vorbim de infrastructura rutieră la nivelul județului Teleorman. Această autostradă nu doar că va fluidiza foarte mult traficul înspre și dinspre București, astăzi extrem de de aglomerat.

E nenorocire, stai de multe ori, mai ales în weekend, sunt cozi kilometrice. Sunt foarte mulți bucureșteni, dar pe acest drum european București-Alexandria descarcă și din județele limitrofe. Adică sunt mulți din Olt care vin pe aici, sunt mulți din Giurgiu care vin. (...) Din 2011, de când s-a făcut un studiu de trafic, a reieșit că pe acest segment de drum București- Alexandria se circulă în regim de autostradă. Deci, vorbim de 2011, acum 13 ani de zile. S-a dublat, sigur, vorbim de 2024, să parcurgi 80 km în mai bine de 2h...

Dezvoltare economică

(...) Această autostradă cu siguranță va dezvolta și din punct de vedere economic zona, județul Teleorman. Având o infrastructură de nivel european, cu siguranță vor fi agenți economici care vor dori să investească în județ. Este motivul pentru care se reabilitează și portul de la Turnu Măgurele. DN52, care face legătura între municipiul Alexandria și municipiul Turnu Măgurele, astăzi este în proces de reabilitare și modernizare. Se va lărgi acest acest drum astfel încât dacă vrei să vii să îți transporți marfa pe Dunăre să știi că între Turul Măgurele și Alexandria ai un drum reabilitat, modernizat și lărgit în același timp.

Trebuie să îmi cer scuze față de de teleormăneni pentru că aici, din păcate, constructorul nu a fost la o capacitate așa cum ne-am fi așteptat. Astăzi această investiție trebuia să fie într-un stadiu mult mai avansat, dar sperăm că undeva spre sfârșitul anului vom avea covor asfaltic nou pe acest segment de drum. De ce spun că s-au gândit la pachet cele trei investiții, atât autostrada, cât și portul, dar și acest DN52 dintre Alexandria și Turnu Măgurele? Pentru că vrei să investești pe zona de producție și atunci sigur ai ca alternativă București-Alexandria, un drum de mare viteză, dar ai ca alternativă și un port reabilitat și modernizat la Turnu Măgurele”, a declarat Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman.

„Autostrada București - Alexandria se va face”

„Eu vreau să vă spun o chestiune extrem de clară și am proprietatea cuvintelor. Autostrada București-Alexandria se va face și vă spun două motive pentru care se va face, pe lângă faptul că este absolut necesară pentru toți cei care traversează acest drum București-Alexandria. Se va face pentru că sunt implicate două autorități extrem de serioase și importante.

De exemplu, îmi dă încrederea și convingerea că se va face chiar într-un timp foarte scurt, cât de scurt realizabil, și datorită faptului că la Ministerul Transporturilor, de când Sorin Grindeanu este ministru, avem parte de o schimbare de paradigmă, sunt finalizate lucrări înainte de termen. Dacă ne uităm cum se întâmpla acum câțiva ani de zile, cu întârzieri, nu mici, întârzieri majore și pe lângă asta, autoritățile din Teleorman, prin domnul președinte Adrian Gâdea, care este o persoană extrem de implicată în tot ceea ce are legătură cu dezvoltarea județului și merge frecvent la Ministerul Transporturilor, participă la întâlnirile cu cei de la CNAIR să vadă exact dacă Consiliul Județean poate să ajute cu ceva în relația aceasta cu proiectanții, privind studiul de fezabilitate, astfel încât să nu avem niciun fel de impediment. Aceste două chestiuni îmi dau convingerea și siguranța că vom merge pe autostrada în Teleorman”, a precizat Claudiu Catana, candidat PSD pentru Parlamentul European.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Teleorman, CMF: 21240002

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel