Solicitarea CPI de arestare a lui Netanyahu este șocantă, subliniază Chirieac. ”Este pentru prima dată când amestecă victimele cu agresorii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac despre faptul că au fost solicitate mandate de arestare pentru premierul Benjamin Netanyahu și pentru ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant.

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu și liderul grupării Hamas, Yahya Sinwar, anunță procurorul-șef al Curții, Karim Khan. De asemenea, au fost vizați și ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, precum și pentru alți doi lideri de top ai Hamas - Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, liderul Brigăzilor Al Qassem și mai bine cunoscut sub numele de Mohammed Deif, și Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas.

Citește mai multe aici: Curtea Penală Internațională solicită arestarea premierului israelian Netanyahu și a liderului grupării Hamas, Yahya Sinwar

„Decizia Curții Penale Internaționale în privința premierului Netanyahu și a ministrului israelian (n.r. al Apărării, Yoav Gallant) este șocantă. Este pentru prima dată când onorabila Curte Penală Internațională amestecă victimele cu agresorii. Nu Netanyahu a atacat Israelul, nu Netanyahu a ucis femei și copii în atacul de pe 7 octombrie. Cred că onorabila Curte Internațională, atât de credibilă și atât de respectată, e pe un teren alunecos în acest moment. Nu se poate să chemi în fața Curții și să le dai mandate de arestare unor lideri care nu fac altceva decât să își apere țara în urma unei agresiuni monstruoase.

Mari semne de întrebare

Cred că politicul are de-a face cu justiția, inclusiv în această onorabilă Curte, onorabilă până de curând. Probabil că implicațiile internaționale ale unei asemenea decizii nu se vor lăsa așteptate. Ele nu vor fi în niciun caz în favoarea păcii și a dreptății, de asemenea vor ridica mari semne de întrebare între Statele Unite, Israel și alte state occidentale, ca să nu mai vorbim despre situația cu alte țări arabe și musulmane. Nu este o decizie care să bucure, zic eu, lumea civilizată”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Israelul și Statele Unite ale Americii nu se supun deciziilor Curții Penale Internaționale.

Citește și: "Nu am fost noi". Prima reacție a Israelului la moartea președintelui Iranului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel