Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei ceva inedit, încearcă ciorba de murături. Vei fi cucerit de gustul delicios.

Ingrediente

- 500 g murături asortate

- o ceapă medie

- un ardei gras

- un morcov

- o bucată de țelină

- o rădăcină de păstârnac

- 2 cartofi

- 2 roșii în bulion

Cum se prepară

Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă. După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt, potrivit retetepractice.ro. După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.

Beneficiile murăturilor

Murăturile au numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă importantă de nutrienți și enzime benefice.

Murăturile fermentate sunt o sursă naturală de probiotice, care sunt bacterii benefice pentru sănătatea tractului digestiv. Acestea ajută la menținerea unei flore intestinale sănătoase și pot îmbunătăți digestia.

Murăturile sunt bogate în vitaminele A, C și K, precum și în minerale importante precum calciu, potasiu și fier. Aceste nutrienți sunt esențiali pentru sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și pentru funcționarea optimă a diferitelor sisteme ale corpului.

Consumul regulat de murături poate ajuta la reducerea inflamației în corp datorită conținutului lor de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita.

Acidul acetic prezent în oțetul folosit la murături poate stimula secreția de enzime digestive, ceea ce poate îmbunătăți digestia și poate reduce disconfortul gastric. Consumul de murături poate ajuta, de asemenea, la balansarea pH-ului stomacului.

Enzimele naturale prezente în murături pot ajuta la descompunerea alimentelor în stomac și intestine, facilitând procesul de digestie și absorbție a nutrienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel