Palaneț, plăcinta de Paște, cu spanac și ou. Rețeta unui desert sărat
Iată rețeta de palaneț, plăcinta de Paște, care poate să fie un desert sărat sau un aperitiv.
Ingrediente
325 grame făină albă
170 ml apă
3 linguri de ulei de măsline
o linguriță de sare
un vârf de piper
un cățel de usturoi
450 grame spanac tocat
500 grame de urdă
5 ouă
Mod de preparare
Amestecați făina cernută cu apa, în care ați dizolvat sarea, și cu uleiul de măsline și frământați totul până obțineți un aluat elastic nelipicios. Acoperiți aluatul într-o folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 30-35 de minute.
Pentru umplutură, puneți o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, căliți cățelul de usturoi zdrobit, pentru un minut, apoi scoateți-l și puneți spanacul, pe care îl căliți pentru 2-3 minute.
După ce s-a răcit, tocați spanacul și puneți-l într-un bol, apoi adăugați urda, un ou, sare și piper, după gust. Amestecați toate ingredientele până obțineți o compoziție cremoasă.
Aluatul se împarte în două bucăți egale. întindeți fiecare bucată de aluat pe un blat tapetat cu făină.
Tapetați o formă cu unt și făină și adăugați prima foaie de aluat, la fel ca la o tartă.
Ungeți foaia cu ulei de măsline și adăugați umplutura de spanac și brânză, nivelați, apoi faceți patru gropițe în umplutură, în care adăugați cele patru ouă crude. Acoperiți cu a doua foaie de aluat, ungeți cu ulei de măsline și rulați marginile de aluat în interiori.
Plăcinta obținută se dă la cuptor, după ce a fost preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute.
După ce s-a copt, lăsați plăcinta să se răcească pentru 5 minute, apoi o scoateți din formă și poate fi servită.
Poftă bună!
Citește și: Babka cu cremă de ciocolată. Iată rețeta cozonacului însiropat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News