Infracțiuni economico-financiare, cu prejudicii foarte mari, în care sunt angrenate persoane din funcții publice, din administrația locală, dar și afaceriști. Cms. Neagu Claudiu vine cu dezvăluiri
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tania.kitura
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tania.kitura
Neagu Claudiu, șeful Biroului de Investigații Complexe din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre atribuțiile biroului pe care îl conduce și despre structura acestuia. 

Cms. Neagu Claudiu a explicat, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, că Biroul de Investigații Complexe din cadrul DGPMB are competența de a investiga infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudicii de peste un milion de euro, precum și alte infracțiuni complexe.

„Mă uitam la atribuțiile biroului pe care îl conduceți dumneavoastră, și, într-adevăr, vorbim de infracțiuni economico-financiare complexe cu prejudicii foarte mari în care sunt angrenate persoane din funcții publice, din administrația locală, dar și afaceriști. Cu ce se ocupă acest birou?", a întrebat Laura Duță, moderatoarea emisiunii. 

„Ca și competență, putem să atragem orice infracțiune de evaziune fiscală și de spălare de bani cu prejudicii peste un milion de euro, dar și orice altă infracțiune complexă prin modul de săvârșire. Adică dacă vorbim despre mai mulți autori, dacă vorbim despre implicarea sau despre modul de săvârșire pe mai multe unități administrativ-teritoriale, noi, Biroul de Investigații Complexe, suntem competenți, ca și structura centrala din cadrul DGPMB, să analizăm și să cercetăm aceste fapte, fie că vorbim despre evaziune fiscală, fie că vorbim despre spălare de bani.

Putem cerceta totodată orice infracțiune din Codul Penal care ne dă această competență. De asemenea, orice infracțiune care conform Art. 36 din CPP, fiind vorba de competența Tribunalului, ne ajută și ne oferă această posibilitate de a cerceta cât mai multe infracțiuni. Vorbim de o paletă foarte largă de infracțiuni, de la infracțiuni de înșelăciune, delapidare, abuz în serviciu, inclusiv din legi speciale.”, a spus Neagu Claudiu. 

 

3. -imagine fara descriere- (neagu-claudiu_54356300.jpg)

 

Structura biroului

Neagu Claudiu a menționat că Biroul de Investigații Complexe are 17 funcții, dintre care doar două sunt în prezent vacante.

„Biroul de investigații complexe este format din 17 funcții. Momentan avem doar două funcții libere, dar după părerea mea este cel mai important birou din cadrul structurilor de Poliție Economică din Capitală și noi încercăm, prin tot ceea ce realizăm și prin modul în care cercetăm dosarele, să facem cinste și să recuperăm prejudiciile.”, a spus Neagu Claudiu. 

Au fost recuperate prejudicii în valoare de 30 de milioane de lei

„Noi avem de-a face inclusiv cu demnitari, cu persoane din administrația publică, cu primari, cu societăți foarte mari care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării și, de-a lungul timpului, au acumulat foarte multe datorii la bugetul de stat, iar noi am reușit în ultimii ani să aducem, ca și recuperare de prejudiciu, aproximativ 30 de milioane de lei la bugetul statului.”, a spus Cms. Neagu Claudiu la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel