Salată cu piept de pui. Rețeta fresh după ospățul de Paști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
O salată cu piept de pui este o opțiune excelentă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare. Iată o rețetă simplă și delicioasă...

Ingrediente

- piept de pui (1-2 bucăți, în funcție de cât de multă carne dorești în salată)
- mix de salată verde (salată iceberg, rucola, spanac etc.)
- roșii cherry sau roșii tăiate cubulețe
- castraveți proaspeți tăiați cubulețe
- ardei gras tăiat cubulețe (opțional)
- ceapă roșie sau ceapă verde tăiată subțire
- brânză feta sau brânză de capră tăiată cubulețe (opțional)
- sare și piper după gust
- ulei de măsline și oțet balsamic pentru dressing

Cum se prepară

Spală bine salata verde, roșiile, castraveții, ardeiul gras și ceapa și taie-le în bucăți potrivite. Prăjește pieptul de pui: încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Condimentează pieptul de pui cu sare și piper și prăjește-l în tigaie până când este complet gătit și auriu pe ambele părți - cam 6-8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea bucăților.

După ce pieptul de pui este gătit, scoate-l din tigaie și lasă-l să se odihnească câteva minute, apoi taie-l în bucăți sau fâșii. Într-un bol mare, amestecă mixul de salată verde cu roșiile, castraveții, ardeiul gras și ceapa. Adaugă bucățile de piept de pui prăjit peste salată. Dacă folosești, adaugă brânza feta sau brânza de capră tăiată cubulețe peste salată.

Condimentează salata cu sare și piper după gust. Pentru dressing, amestecă uleiul de măsline cu oțet balsamic într-un castron mic, apoi toarnă-l peste salată. Amestecă bine pentru a-l distribui uniform.

Servește salata cu piept de pui imediat, pentru a te bucura de prospețimea și savoarea ingredientelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel