Data publicării:

Chiftele pufoase din 750 g carne tocată. Rețeta simpla

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Kina)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Kina)

Vrei o porție delicioasă de chiftele pufose? Le poți prepara chiar tu, fără mari bătăi de cap. Este foarte simplu!

Ingrdiente

- ulei pentru prăjit
- 4 linguri făină
- 1 praf nucşoară
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- 3 gălbenuşuri
- 100 ml lapte
- 250 g miez de pâine
- 750 g carne tocată, amestec porc-vită
- sare şi piper

Cum se prepară

Se pune pâinea fără coajă în lapte cald să se înmoaie şi apoi se presează şi se pune într-un castron mare, potrivit retete.unica.ro. Se adaugă carnea, gălbenuşurile, ceapa tocată mărunt sau trecută prin răzătoare, pătrunjelul, sare, piper şi nucşoara. Se amestecă bine. Cu palmele umezite se fac chiftele care se trec prin făină, se aplatizează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se pot consuma atât calde, cât şi reci.

Vezi și: Plăcintă „falsă” din lipii și carne tocată: un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă

Plăcintă țărănească. Cea mai bună gustare! Rețeta pentru români

BONUS: Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider  

Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume.  Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.  

Ingrediente:

varză albă - 350 de grame;

morcovi - 170 de grame;

ceapă - 140 de grame;

griș - 3 linguri;

fulgi de ovăz - 3 linguri;

cartofi - 260 de grame;

sare și piper - după gust,

pesmet, 

amidon -  1 lingura;

ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline

Vezi și: Cum faci CHIFTELE cu SOS ALB. Felul de mâncare pe care-l vei adora. Gust delicios!

CHIFTELE mexicane. Ies PUFOASE și fragede. Sunt pline de SAVOARE!

 Metoda de preparare 

Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.

Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se  lasă să se odihnească timp de treizeci de minute. Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat

Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le  în ulei pe ambele părți până se rumenesc. 

Vezi și: Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi

Rețetă plină de savoare. Burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel