Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
friptură de miel
friptură de miel
Vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură delicioasă de Paște 2024?

Vă spune pilotul Cezar Osiceanu cum să faceți acest lucru. El vă dezvăluie secretul din farfurie. 

Avem nevoie de un miel de 10-14 kg tranșat frumos și în care se fac tăieturi longitudinale în care se introduce usturoi verde. Se ține 3-4 zile într-un baiț făcut din ulei de măsline, vin roșu, mirodenii (piper negru, boia dulce și iute, cimbru, mentă, sare, câteva boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți proaspeți, 3-4 căpățâni de usturoi.

În ziua de dinaintea Învierii, se scoate carnea și se aruncă baițul. Carnea se pune la cuptor la cea mai mică flacără, împreuna cu un baiț nou proaspăt făcut după aceeași rețetă în care se pun și cățeii de usturoi și ardeii iuți, și care inițial acoperă carnea. Pe parcursul șederii în cuptor, cu zeama formată și care scade cu timpul, se stropește carnea deasupra pentru ca aceasta să nu se usuce la exterior. De preferat este să fie folosite cuptoarele care încălzesc și pe sus și pe jos. Poftă bună!

VEZI ȘI: Meniul de Paște al Familiei Regale. Preparatul nelipsit de pe masa de sărbătoare:

https://www.dcnews.ro/meniul-de-paste-al-familiei-regale-preparatul-nelipsit-de-pe-masa-de-sarbatoare_954480.html

VEZI ȘI: Miel de Paște cu cartofi și roșii cherry preparat în stil franțuzesc. Carnea se va topi în gură:

https://www.dcnews.ro/miel-de-paste-cu-cartofi-in-stil-frantuzesc_912449.html

VEZI ȘI: Miel cu tarhon, REȚETA pe care nu ai încercat-o până acum:

https://www.dcnews.ro/miel-cu-tarhon-reteta-pe-care-nu-ai-incercat-o-pana-acum_742789.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel