Barcelona, prima echipă calificată în finala din Liga Campionilor, după 5-3 la general cu Bayern Munchen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
FC Barcelona este prima echipă care s-a calificat în finala acestui sezon de Champions League, după ce catalanii au pierdut cu 3-2 returul semifinalei cu Bayern Munchen. Elevii lui Luis Enrique au beneficiat însă de victoria cu 3-0 de pe Camp Nou și s-au calificat în ultimul act de la Berlin, cu scorul general de 5-3.

Returul din Germania a fost extrem de spectaculos, cu faze geniale reușite de fotbaliștii celor două echipe și cu răsturnări de situație pe tabela de marcaj. Bayern Munchen a deschis scorul în minutul 7, prin fundașul central Benatia, în urma unui corner.

Tripleta Messi-Suarez-Neymar a năruit însă repede speranțele gazdelor la calificare și a întors scorul în doar 22 de minute. Neymar a reușit o ”dublă” în minutele 15 și 29 și a stabilit scorul pauzei, 2-1 în favoarea catalanilor. Ambele goluri ale brazilianului au fost marcate după ce mingea a trecut, pe rând, pe la Messi și Suarez.

La pauză, Luis Enrique l-a înlocuit pe Suarez cu Pedro, iar spaniolii n-au mai prea cotat în atac în partea a doua.

Bayern Munchen a luptat pentru victorie pe teren propriu, iar insistențele bavarezilor au dat roade. Mai întâi, Lewandowski a egalat la 2, în minutul 59, cu un șut splendid de la marginea careului, după ce l-a ridiculizat pe Mascherano. În minutul 74, Muller și-a readus echipa în avantaj, însă elevii lui Guardiola nu au mai putut marca până la final, iar victoria la limită a echivalat cu eliminarea din Liga Camponilor, după eșecul cu 3-0 din prima manșă.

Miercuri seară se va desfășura returul celeilalte semifinale din Champions League. Real Madrid va încerca, pe Santiago Bernabeu, să întoarcă înfrângerea cu 2-1 din tur și să se califice pentru o finală cu Barcelona în Liga Campionilor.

Vezi și: Juventus - Real Madrid 2-1, în manșa tur din semifinalele Ligii Campionilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel