Jaqueline Cristian, eliminată de la Roma după un meci dramatic. Irina Begu va juca pentru calificarea în ”optimi”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Jaqueline Cristian, venită din calificări, s-a oprit în turul al treilea după un meci dramatic pierdut în fața campioanei en-titre de la US Open.

Jaqueline Cristian (locul 68 WTA) s-a oprit în turul al treilea al turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, după ce a pierdut, sâmbătă seară, în fața lui Coco Gauff (locul 3 WTA), scor 1-6, 6-0, 3-6.

Intrată pe tabloul principal, direct în turul al doilea, din postura de ”lucky loser”, ca urmare a retragerii de ultimă oră a cehoaicei Barbora Krejcikova, Jaqueline Cristian a încheiat meciul cu Gauff, campioana en-titre de la US Open, în 2 ore și 4 minute de joc.

Gauff (20 ani) a comis nu mai puţin de 15 duble greșeli în acest meci.

Românca a reușit să câștige setul al doilea în faţa americancei la zero, o situaţie cu care Gauff nu s-a mai întâlnit din noiembrie, când Iga Swiatek se impunea cu 6-0, 7-5 la Turneul Campioanelor.

Jaqueline Cristian s-a ales cu un cec de 30.435 de euro și 85 de puncte WTA pentru participare, scrie Agerpres.

Irina Begu joacă astăzi în turul al treilea de la Roma 

Irina Begu (locul 161 WTA), va juca astăzi, de la ora 12.00, cu belgianca Elise Mertens (locul 30 WTA) pentru un loc în optimile de finală ale turneului de la Roma.

Elise Mertens conduce cu 3-1 în duelurile cu Irina Begu, dar ultima victorie a aparținut româncei, în 2022, la US Open, cu 3-6, 6-2, 6-3 în primul tur.

Trebuie reamintit faptul că românca a avut un parcurs neobișnuit, cel puțin în turul al doilea, când adversara sa, Elena Rîbakina (locul 4 WTA) s-a retras cu numai o oră înainte de meci.

”Din păcate, nu mă simt suficient de bine pentru a concura. Am amintiri atât de bune de anul trecut și abia așteptam să îmi apăr titlul.

Roma este atât de specială pentru mine și aștept cu nerăbdare să mă întorc anul viitor pentru a-mi revendica titlul și a juca în fața fanilor italieni", a fost declarația sportivei reprezentând Kazahstan, scrie Eurosport.

În locul acesteia a intrat o jucătoare venită din calificări, din postura de ”lucky loser”, Oceane Dodin,  dar care a abandonat după numai 7 game-uri, când era condusă cu 5-2.

Dacă ajunge în optimile de finală, Irina Begu va juca împotriva câștigătoarei dintre Danielle Collins (locul 13 WTA)  și Caroline Garcia (locul 22 WTA).

Citește și: Sorana Cîrstea, calificată în ”optimile” turneului WTA 1.000 de la Roma, după o victorie clară în fața campioanei de la Wimbledon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel