Sorana Cîrstea, eliminată în ”optimile” de la Roma. Meciul, întrerupt aproape o oră din cauza unor protestatari
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Sorana Cîrstea a pierdut, fără drept de apel, în optimile de finală de la WTA 1.000 Roma.

Sorana Cîrstea (locul 32 WTA) a fost învinsă de americanca Madison Keys cu 6-2, 6-1, luni, în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, la capătul unui meci perturbat de protestatari.

La scorul de 3-1 pentru Keys în setul secund şi 0-15 pe serviciul româncei, doi tineri au pătruns pe unul din principalele terenuri de la Foro Italico, Pietrangeli, surprinzând forţele de ordine.

Cu veste portocalii, cei doi tineri au vărsat o substanţă lichidă şi confetti pe zgura, înainte de a fi evacuaţi de forţele de ordine. Meciul dintre cele două a fost întrerupt pentru aproape o oră, Cîrstea, favorita 28, a cedat după o oră de joc.

Cîrstea a câştigat primele sale două confruntări cu Keys (29 ani, 16 WTA), în 2019, la Madrid, în primul tur, cu 3-6, 6-4, 6-1, şi în 2023, în turul al doilea la Indian Wells, după ce americanca a abandonat la scorul de 6-1, acesta fiind primul succes al americancei în meciurile directe.

Sorana Cîrstea s-a ales cu un cec de 52.480 de euro şi 120 de puncte WTA, scrie Agerpres.

Irina Begu (locul 161 WTA), urmează să joace luni seară, în ”optimi”, împotriva americancei Danielle Collins (locul 15 WTA), aceasta fiind a doua întâlnire între cele două sportive, după cea din primul tur al Openului de la Miami din 2018.

Simona Halep revine în circuitul de zgură

Simona Halep, fostul lider mondial, va reveni în această săptămână la Trophée Clarins, un turneu WTA 125 care se joacă pe zgură la Paris, turneu care este considerat unul ”de antrenament” pentru cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros, care va începe săptămâna viitoare.

Aceasta va fi prima apariție competițională a lui Halep (locul 1.149 WTA) de la revenirea sa la Miami Open, unde a pierdut în primul tur în fața Paulei Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3.

După ce a primit un wild card pe tabloul principal, Halep o va înfrunta pe McCartney Kessler în primul tur. Învingătoarea o va înfrunta fie pe Emma Navarro, principala favorită, fie o jucătoare venită din calificări, în turul al doilea.

Halep, în vârstă de 32 de ani, deținătoarea a două titluri de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019) a primit permisiunea de a reveni în tenis cu efect imediat, după ce interdicția de patru ani pentru o încălcare a reglementărilor antidoping a fost redusă la nouă luni în luna martie, scrie WTA Tennis.

Citește și: Încă un jucător de tenis și-a anunțat retragerea din activitate. Care este motivul pentru care Thiem va pune racheta în cui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel