Finala Ligii Naționale de baschet masculin începe duminică. U BT Cluj luptă să își păstreze trofeul. Silvășan: Toate gândurile noastre merg spre acest joc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Finala Ligii Naționale de baschet masculin dintre U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea începe duminică, pe BT Arena.

Finala Ligii Naționale de baschet 2023-2024, care le va avea ca protagoniste pe campioana en-titre, U BT Cluj Napoca și finalista de sezonul trecut, CSM CSU Oradea, va începe duminică, de la ora 17,00, primul meci din cele șapte urmând să se dispute la Cluj-Napoca.

Astfel, U BT Și CSM CSU se vor întâlni pentru a treia oară în această fază a competiției, iar miza este una mare pentru ambele echipe. Elevii lui Mihai Silvășan vor lupta să își păstreze trofeul, în timp ce orădenii vor să își ia revanșa de anul trecut.

Clujenii au avut un sezon excepțional, fără vreo înfrângere, iar antrenorul Silvășan chiar și-ar dori ca și finala să se încheie în același mod.

”Evident că este un moment important pentru noi, probabil cel mai important moment al sezonului. Jucăm din nou finala și vrem să ne apărăm titlul. Suntem extrem de concentrați pe ceea ce va urma.

Am avut, probabil, prea mult timp la dispoziție să pregătim finala. Practic, la ora meciului vor fi 12 zile de la ultima noastră partidă oficială. Nu e un lucru obișnuit pentru noi, însă sper că prin ce am făcut la antrenamente și prin intensitate, respectiv odihnă, să fim într-o formă bună și să reușim să câștigăm primul meci.

Toate gândurile noastre merg spre acest joc. Următorul meci va fi apoi cel mai important. Avem două mici probleme de efectiv, Karel Guzman a revenit la antrenamente după a făcut o entorsă în partida cu Pitești.

De două zile este alături de noi, dar forma lui nu este maximă. De asemenea, D.J. Seeley a făcut o entorsă la antrenamente și nu s-a pregătit în ultimele 3 zile. Nu sunt accidentări grave și cred că ambii vor fi disponibili la ora jocului”, a declarat Mihai Silvășan, potrivit site-ului oficial al clubului U BT Cluj-Napoca.

Silvășan: Va fi o serie grea

”Am fi ipocriți să spunem că nu ne-a trecut prin cap posibilitatea de a încheia sezonul fără înfrângere. Totuși, suntem maturi să înțelegem că va fi o serie grea și că se pot întâmpla foarte multe lucruri.

Luăm pas cu pas, meci cu meci și vom vedea ce o să ne ofere viitorul. I-am analizat pe orădeni, la fel și ei ne-au analizat pe noi. În baschet e greu ca după un singur meci și să îți elimini automat toate greșelile. Sunt situații tehnico-tactice care te pot încurca. Va conta intensitatea, inclusiv pe faza de apărare. Dacă vom reuși acest lucru, va fi bine. Altfel pot apărea probleme”, a mai spus Silvășan.

U BT s-a califica în finală după ce a trecut cu 3-0, la general, de FC Argeș Pitești, în timp ce orădenii au învins cu 3-2, la general, formația CSO Voluntari.

După meciul de duminică, următoarea partidă va avea loc marți, 14 mai, tot la Cluj, urmând ca finala să se mute la Oradea, pentru următoarele două jocuri, 18 și 20 mai, iar în 23 mai pe BT Arena, pe 26 mai la Oradea Arena, seria încheindu-se pe 29 mai, la BT Arena, ultimele trei meciuri doar dacă este cazul.

Citește și: Corona Brașov, noua campioană națională la volei masculin, după un sezon istoric. A atins câteva ”borne” importante pentru istoria voleiului românesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel