Ultimul tun al Guvernului Ungureanu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ungureanu deschidere
ungureanu deschidere

În scurtul mandat pe care l-a avut guvernul Ungureanu a încercat să facă o serie de modificări cu efecte pe termen lung. Consiliul de Dialog Social acuză Ministerul Transporturilor că a schimbat normele pentru transportatorii publici din zona metropolititană Bucureşti pentru a-i favoriza pe cei cu ştate vechi, dar şi cu probleme mari la obţinerea autorizaţiilor. Prima variantă a actului normativ emis de Minister a fost respinsă, dar apoi a fost republicată pe site în data de 25 aprilie, însă apărea publicată cu data de 13 aprilie.

Principala nemulţumire a Consiliului de Dialog Social se leagă de punctul 14 al actului normativ. Din vechea lege au fost scoase criteriile de atribuire în baza redevenţei şi a subvenţiei, fiind introdus criteriul vechimii pe rutele din jurul Bucureştiului.

Citeşte aici actul normativ al Ministerului Transporturilor

O astfel de măsură defavorizează intrarea pe piaţă a noilor transportatori şi îi favorizează pe cei vechi. Mulţi dintre ei au probleme în obţinerea licenţelor. Mulţi dintre oamenii care se deplasează cu mijloacele de tranport în zona metropolitană s-au plâns de calitatea transportului şi de vechimea maşinilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel