România, lovită de un ciclon. Elena Mateescu, ANM: Vorbim de temperaturi minime destul de coborâte, lapoviță și ninsoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol cum va fi vremea în zilele următoare.

Un nou ciclon va lovi România. Temperaturile vor scădea considerabil, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori. În acest context, Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu mai multe informații despre vreme.

"O vreme ușor mai răcoroasă pentru această perioadă din calendar, cu maxime la scara întregii țări, fără variații semnificative de la o zi la alta, între 13 °C până la 21- 23°C. Vorbim și de temperaturi minime destul de coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde este posibil să ne apropiem chiar de 0°C și să consemnăm posibil și temperaturi negative.

VEZI ȘI: Cod Galben de averse, grindină și vânt. Zonele vizate

Elena Mateescu, ANM: Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

Vor fi condiții de brumă în acele zone, minimele, în general la scara întregii țări, între 6 până la 9-10°C inclusiv în Bucureşti. Din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil ca într-adevăr, să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.900 de metri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 45-50km/h în zonele mai joase de relief, iar în zona montană înaltă peste 70km/h", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel