Se decide ce se întâmplă cu plata pensiilor pe luna mai: Hotărârea de pe masa Executivului. Guvernul Ciolacu, ședință de Guvern la Timișoara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Guvernul Ciolacu face astăzi ședință de Guvern la Timișoara. Printre alte decizii, se numără situația pensiilor pe luna mai, când pensionarii ar urma să primească pensiile după Paști. 

Guvernul Ciolacu se reunește astăzi la Timișoara, într-o ședință specială, în care vor fi aprobate proiecte de infrastructură cu impact regional. Pe masa discuțiilor, se numără și plata în avans a pensiilor pe luna mai. În urmă cu o zi, premierul i-a cerut ministrului Muncii,  Simona Bucura-Oprescu, să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti. 

Proiectul de Hotărâre de Guvern presupue devansarea plătiților de pensii, dar și a altor drepturi prevăzute de legi cu caracter special, iar valoarea se ridică la 9,331 miliarde lei.

Alte decizii pe agenda ședinței de Guvern de la Timișoara: 

- aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind construirea unui stadion cu capacitate de 30.000 de locuri în Timişoara.

- intră în analiză un proiect de hotărâre privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria) pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

- proiect de hotărâre privind declanşarea unei proceduri de expropriere pentru varianta ocolitoare a municipiului Arad - est.

- indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare în portul Drobeta Turnu Severin.

- intră în analiză un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 173/2022 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din Planul naţional de redresare şi rezilienţă aferente componentei 3:

* Managementul deşeurilor, componentei 10  

* Fondul local, componentei 11

* Turism şi cultură, componentei 12

* Sănătate - Investiţia 12.

* Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice - obiective de investiţii cu contracte de lucrări în derulare încheiate cu Compania Naţională de Investiţii C.N.I. - S.A., componentei 14

* Buna guvernanţă şi componentei 15

* Educaţie, precum şi pentru completarea unor acte normative şi pentru modificarea OG nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. - S.A.

- printr-un memorandum urmează să fie aprobată participarea României ca membru activ al D4D Hub, având ca obiectiv implicarea activă a ecosistemului românesc de inovaţie digitală în pieţele emergente şi accesarea de fonduri externe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel