Guvernul ar putea aproba marți un acord cu Ucraina privind construcţia podului rutier de frontieră peste Tisa
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @postmodernst
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @postmodernst
Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei cu privire la construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două țări, în apropierea localităţilor Sighetu Marmaţiei - Bila Tserkva. 

Conform unui comunicat de presă transmis de Guvern, pe ordinea de zi a şedinţei se află mai multe proiecte de hotărâre, printre care se numără şi cel pentru aprobarea acordului menţionat, semnat la Kiev, la data de 18 octombrie 2023.

Totodată, Guvernul urmează să adopte bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru mai multe instituţii, respectiv: Compania Naţională 'Administraţia Porturilor Dunării Maritime - S.A. Galaţi, Compania Naţională 'Administraţia Porturilor Maritime' - S.A. Constanţa, Societatea Uzina Mecanică Orăştie S.A.

De asemenea, urmează să adopte bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Societatea CUPRU MIN S.A. Abrud, Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A., Societatea Naţională a Sării S.A, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului MINVEST - S.A. Deva, Compania Naţională Loteria Română S.A., Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară.

Pe agenda şedinţei Guvernului se mai află proiectul de lege cu privire la ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii de colaborare în utilizarea informaţiilor despre călătorii, semnat la data de 19 ianuarie 2024, la Bucureşti, dar şi o hotărâre pentru repartizarea pe unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi pe unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a sumei de 97.099.000 de lei, pentru a finanţa programul naţional 'Masă sănătoasă', în perioada desfăşurării activităţilor didactice în 2024.

Membrii Executivului vor discuta şi despre un memorandum despre setul de priorităţi în domeniul schimbărilor climatice şi a planului de acţiune cu scopul îndeplinirii acestora, aferente pentru 2024.

Un alt subiect al şedinţei Executivului va fi stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din 2024, dar şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel