Boala care crește riscul de AVC de 8 ori, iar de infarct de 10 ori. Cristina Pricop, Public Affairs Head Sanofi România: O maladie banală omoară, indirect, prin niște comorbidități care duc la deces
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mockupdaddy-com
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mockupdaddy-com
Cristina Pricop, Public Affairs Head Sanofi România, a vorbit despre beneficiile vaccinării, atât la copii, cât și la persoanele adulte.

Cristina Pricop, Public Affairs Head Sanofi România, a fost invitată la dezbaterea „Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate“, unde a vorbit despre beneficiile vaccinării.

„În urmă cu nici o lună, Office of Health Economics (OHE), un organism internațional independent, a dat publicității primul studiu pe beneficiile vaccinării. Este făcut la nivel mondial, pe 10 state, dintre care 4 în Europa (Franța, Germania, Italia și Polonia), în cadrul căruia se demonstrează că beneficiile socio-economice ale vaccinării sunt de 19 ori mai mari decât investiția propriu-zisă în vaccinare. Acest lucru este valabil în vaccinarea pediatrică și în vaccinarea adultului și se reflectă în ani de viață sănătoasă. În prezent sunt pacienți care mor din cauza unor boli ce pot fi prevenite prin vaccinare, deși ar mai putea trăi 12 ani.

Pentru sistem e clar că vor fi reduse cheltuielile cu spitalizările, supraaglomerarea ar fi inexistentă, iar pentru stat este esențial să gândim costurile asociate, care sunt de 19 ori mai mici dacă investim în prevenție decât dacă o ignorăm.

De asemenea, în România, în 2019 am avut vreo 600.000 de spitalizări din gripă. 600.000 de pacienți nu doar că nu s-au vaccinat, dar au avut, din cauza gripei, un risc crescut de AVC de până la 8 ori și de până la 10 ori riscul de infarct miocardic. Noi asta ar trebui să comunicăm populației largi. O boală banală omoară, indirect, prin niște comorbidități care duc la deces.

Principala lipsă în sistemul de sănătate este comunicarea. Poate că principala temă de discuție este cum să facem oamenii să înțeleagă faptul că trebuie să avem grijă de noi și responsabilitatea sănătății comunității este a tuturor“, a precizat, la DC News, Cristina Pricop.

CITEȘTE ȘI          -        EXCLUSIV  Ce-i lipsește industriei farmaceutice din România. Experții din domeniu, propuneri pentru autorități / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel