Data actualizării:
Data publicării:

Problema foarte gravă cu care ne vom confrunta în curând. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Pandemia de Covid va fi un element mărunt / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @sithuma
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @sithuma
Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România, a participat la conferința cu titlul „Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizată de DC News Media Group, unde a vorbit despre o problemă majoră cu care ne vom confrunta în viitorul apropiat. 

Cătălin Radu a atras atenția asupra rezistenței la antibiotice, un fenomen în creștere care poate avea consecințe devastatoare, și a subliniat că industria farmaceutică trebuie să fie un partener în dezvoltare pentru a depăși aceste provocări.

„Mi-a plăcut tare mult dezbaterea de azi și vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, DC Media Group, dar mai ales participanților. Știți de ce mi-a plăcut foarte mult? Pentru că ne-am identificat fiecare cu sănătatea și provenim din zone, aș îndrăzni să spun, diverse. Inclusiv Ministrul Economiei a ajuns în discuție.

M-a bucurat ceea ce s-a spus, despre recunoașterea acestui aport pozitiv al industriei, parteneriatul, dar nu am fost de acord când s-a spus: „Asta nu e treaba noastră, e treaba Economiei”. Nu! Este treaba noastră, a tuturor! De fapt, asta înseamnă parteneriat. Fiecare avem un rol. Noi avem rolul de a descoperi inovația.

Doamna doctor Florescu a spus că fără industria aceasta inovatoare, nu ar exista inovație. Nu exista un vaccin pentru Covid, nu ar fi ajuns HIV o boală virtual cronică. În 10 ani, în ritmul ăsta, ne confruntăm cu ceva înfiorător: rezistența la antibiotice.

Anual mor 1.5 milioane de oameni. Dacă această industrie nu va fi partenerul de dezvoltare, noi nu o să răzbim prin asta și pandemia de Covid va fi un element mărunt.", a spus Cătălin Radu. 

 

O strategie pentru o Românie sănătoasă

Cătălin Radu lansează o provocare către români, sperând că aceștia vor depăși momentul strategiilor și se vor angaja în muncă pentru a crea o strategie pentru o Românie sănătoasă. 

„Am o provocare și sper ca noi, românii, să depășim momentul strategiilor și să ne înhămăm la muncă, să creăm o strategie, nu cea de la Ministerul Sănătății, la care noi nu am participat și cred că mulți din cei de aici nu au participat, ci o strategie pentru o Românie sănătoasă pentru că România sănătoasă trebuie să aibă sănătatea și educația în prioritățile strategice.

Eu am îndrăznit să spun că ar trebui să fie parte din CSAT pentru că e o vulnerabilitate. O nație needucată și o nație bolnavă e o vulnerabilitate. Acolo fiecare să ne aducem rolul. Așa cum împăratul Constantin cel Mare i-a încuiat pe acei oameni la Niceea și a zis: „Voi veniți cu o viziune unitară asupra creștinismului”, așa și noi. „Să încuiem”, în sens pozitiv, acest grup de specialiști din toate domeniile care să vină și să spună: „Uite, viziunea noastră și strategia pentru România sănătoasă”. Eu zic că putem să facem asta.", a spus Cătălin Radu la conferința organizată de DC News Media Group. 

 

Cătălin Radu, director general al Bristol Myers Squibb România, a făcut aceste declarații în cadrul conferinței „Pompează Viață #Cardiomiopatia Contează”, organizată de DC Media Group în parteneriat cu Bristol Myers Squibb România.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel