Ministrul Apărării, după acordul semnat la Seul: Suntem pe un drum bun. Ne dorim ca multe echipamente de luptă să se fabrice la noi în țară - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook, Angel Tîlvăr
foto: Facebook, Angel Tîlvăr
Angel Tîlvar, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre acordul semnat între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării.

Ministrul Apărării Naționale a semnat la Seul, împreună cu omologul său coreean, Shin Wonsik, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două țări.

"În momentul de față este în atenția noastră și suntem în proces de analiză a ofertei și vom activa procedurile la momentul potrivit în așa fel încât armata română să se poată moderniza. Depinde și de colegii mei pentru că se solicită informații suplimentare, se verifică anumiți parametri... Suntem interesați și de un tanc pe care ei l-au dezvoltat și care este bine cotat la nivel mondial, mai suntem interesați de o mașină de luptă de infanterie. S-au făcut oferte, procedura de achiziție este în desfășurare și credem că suntem pe un drum bun dar, evident, există și componenta concurențială care trebuie să dea șanse egale tuturor" a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării.

Mai vor tinerii carieră militară?

Legat de dorința MApN-ului de a atrage voluntari tineri, Tilvar a comentat:

"Vreau să vă spun că este în atenția noastră, și a fost întotdeauna, în toate mandatele Ministerului Apărării, pentru că este o problemă care nu se găsește doar în România. Dorința tinerilor de a îmbrățișa o carieră militară este o problemă pentru toate armatele din lume".

Angel Tîlvar: Ne dorim ca multe echipamente să se fabrice în România

"Se discută despre implicarea industriei de apărare în noile programe, inclusiv pe tancuri și mașini de luptă"?, l-a întrebat Tudor Curtifan, redactor-șef Defense.

"Ne dorim ca multe echipamente să se fabrice în România, inclusiv mentenanță și componente pentru echipamente cu un înalt nivel tehnologic care să poată fi făcut la noi în țară, motive pentru care și discuțiile cu ministrul Economiei sunt foarte frecvente pe această temă. Am motive să cred că vom avea rezultate bune foarte curând", a spus ministrul Apărării.

Vor fi dotate și Forțele Navale?

"Programul s-a anulat nu din motive imputate Ministerului Apărării, ci pentru faptul că din punct de vedere comercial, din punct de vedere al firmelor care trebuiau să producă acest echipament lucrurile nu s-au întâmplat așa cum s-a dorit. 

Ținând seama de problema pe care o reprezintă deminarea pe Marea Neagră și de faptul că Marea Neagră a devenit o problemă care îngrijorează și care generează preocupare din partea noastră, am achiziționat două nave care să ajute la identificarea și neutralizarea minelor. Există și o discuție despre modernizarea a două fregate, dar trebuie să ținem seama și de nevoi imediate, pentru că și în ceea ce privește dragoarele de mine echipamentele n-au fost noi. Dacă am fi cumpărat unele noi probabil că termenul de eliberare era între 2 și 5 ani, dar noi avem nevoie în momentul acesta de echipamente care să ne ajute să facem ceea ce trebuie" a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel