Rareș Hopincă (PSD-PNL) anunță modernizarea și dotarea tuturor unităților de învățământ din Sectorul 2
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Rareș Hopincă
Rareș Hopincă
Școlile din Sectorul 2 al Capitalei vor intra într-un amplu proces de renovare, modernizare și dotare cu echipamente „smart”, anunță Rareș Hopincă, fost prefect al Bucureștiului și actual candidat PSD-PNL la Primăria Sectorului 2. 

Rareș Hopincă declară că soluțiile și proiectele propuse vizează un plan integrat de acțiune, care urmărește mai multe direcții: „Educația și sănătatea sunt prioritare pentru orice familie. La fel trebuie să fie și pentru administrație. Indiferent de cartier, indiferent de venituri, indiferent de statut, toți locuitorii Sectorului 2 trebuie să aibă acces la școli și spitale bune. Din acest motiv, facem investiții majore în modernizarea, dotarea și utilizarea acestor unități”.

Planul pentru Sectorul 2 cuprinde, referitor la Educație, următoarele investiții și proiecte majore: școli sigure (recondiționate, reabilitate, supravegheate video și cu autorizații pentru securitate la incendiu), școli fără droguri (programe și acțiuni-pilot, pe care Rareș Hopincă le-a derulat deja cu succes în mandatul de la Prefectura Capitalei), școli moderne și fără cicluri în 3 schimburi, învățământ cu adevărat gratuit și recompense pentru copiii și profesorii care fac performanțe.

Fiecare dintre aceste măsuri este explicată detaliat în Planul pentru Sectorul 2, documentul asumat de Rareș Hopincă împreună cu PSD și PNL pentru următorul mandat.

Actualul candidat la Primăria Sectorului 2 a mai zis: „Primăria Sectorului 2 va recompensa performanța școlară și va încuraja elevii să participe la olimpiade și concursuri naționale. Vom recompensa, prin programe locale, elevii și profesorii care obțin rezultate deosebite la evaluarea națională, bacalaureat și alte competiții recunoscute de Ministerul Educației”.

Pe lângă investițiile în modernizare, programe educaționale și funcționare, Rareș Hopincă propune și construirea de noi săli de sport pentru elevi și programe de sport performante și eficiente: „O sală de sport plină, astăzi, înseamnă un spital gol, mâine”, susține fostul prefect. „Susținem și extindem programe de sport și sănătate pentru toți elevii și organizăm competiții sportive la nivel de sector, prin implicarea tuturor unităților de învățământ. Construim noi săli multifuncționale de sport, în fiecare cartier, pentru a încuraja copiii să își petreacă timpul liber făcând activități sportive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel