Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Alina Gorghiu a spus ce formulă de guvernare preferă după alegerile parlamentare de pe 1 Decembrie.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Alina Gorghiu, ministra Justiției, a spus care este opinia sa privitoare la construcția de guvernare a României după alegerile parlamentare de pe 1 Decembrie.

„În Guvernul acesta, PNL și PSD au făcut echipă bună, deoarece nu s-a discutat politic. Pe mine nu trebuie să mă laude sau să mă critice premierul, în public sau privat, ci trebuie să fie mulțumit de activitatea de la Ministerul Justiției.

Eu sunt un ministru al Partidului Național Liberal, partid care întotdeauna a avut justiția și statul de drept ca obiective clare. Dacă lucrurile acestea funcționează, eu sunt mulțumită. Relația cu premierul este una în parametrii foarte decenți, m-a ajutat atunci când a venit vorba de proiecte ale Ministerului care trebuiau susținute la nivel de Guvern și întotdeauna am găsit deschidere și înțelegere“, a zis Alina Gorghiu.

„Vă doriți și credeți că onorabila coaliție de acum, PSD - PNL, ar trebui să continue după alegerile din această iarnă?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI           -          EXCLUSIV  Tot mai multe violuri și cazuri de pedofilie. Gorghiu, mesaj important către victime

Foto: Inquam Photos / George Călin

„Cred că în această perioadă trebuie închise foarte multe animozități de pe scena politică, cred că trebuie să existe un dialog între noi toți, sper și deși nu trag mare nădejde, că va fi o competiție electorală cu mai puțină agresivitate. Văd în fiecare zi declarații și reacții politice care nu cred că ajută în contextul acesta complicat din societatea românească, dar nu văd altă formulă de construcție de majoritate ulterioară.

Mi se pare cel mai simplu scenariu ca această coaliție să fie reeditată ulterior coaliției din decembrie“, a zis Alina Gorghiu.

„Deși animozitățile se vor adânci în perioada de campanie“, a completat Bogdan Chirieac.

„Întotdeauna în perioada de campanie mizez pe înțelepciune și echilibru până într-un punct. Vor fi și atacuri la persoană, și depășiri de limite, probabil și atacuri pe care le vom regreta ulterior unii sau alții.

Din partea PNL, conduita este una extrem de constructivă. Vom vedea ce va fi după, dar mie mi-ar plăcea să văd un scenariu cu președintele României - Nicolae Ciucă și premier - Marcel Ciolacu. E un scenariu fezabil și un scenariu pe care se poate construi după luna decembrie. E o opinia personală și sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am opinii în calitate de membru PNL și nu de ministru al Justiției“, a răspuns Alina Gorghiu.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 Decembrie 2024, iar alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie 2024 (turul 1) și pe 8 decembrie 2024 (turul 2).

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Mai au românii încredere în justiție? Răspunsul Alinei Gorghiu. Confruntare cu Bogdan Chirieac / video

Youtube video image

VEZI ȘI:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, miercuri, că raportul privind statul de drept publicat de Comisia Europeană este "cel mai bun de până acum" în ceea ce priveşte capitolul justiţie.

"Comisia Europeană a publicat raportul privind statul de drept. Este cel mai bun raport de până acum în ceea ce priveşte capitolul justiţie. După închiderea MCV, acest raport bun este una dintre cele mai mari realizări ale Ministerului Justiţiei din ultimul an", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, progresele realizate în îndeplinirea recomandărilor din anul 2023 cu privire la sistemul judiciar sunt semnificative, respectiv demararea consultărilor la nivel instituţional, în sistemul judiciar, pe evaluarea Panelului de experţi cu privire la opinia Comisiei de la Veneţia, asigurarea stabilităţii reformei judiciare şi a implementării legilor Justiţiei, eficienţa controlului jurisdicţional efectuat de ICCJ în materie disciplinară (răspunderea disciplinară a magistraţilor), îmbunătăţiri în ceea ce priveşte resursa umană din sistemul judiciar, eforturi semnificative pentru digitalizarea sistemului judiciar şi reformarea sistemului de acordare a ajutorului public judiciar, în beneficiul cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel