Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a avut o răbufnire la adresa lui Mircea Geoană.

Premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție dură, vineri după-amiază, la adresa lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, posibil candidat independent la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

„Mircea Geoană a zis că nu este treaba dumneavoastră ce face el la NATO și că ar trebui să le spuneți românilor ce faceți dumneavoastră ca premier. Ce replică aveți pentru Mircea Geoană?“, a întrebat o jurnalistă.

„În primul rând, nu trebuie să dau o replică! Ce fac eu pentru români am spus mai devreme și urmează să spunem în continuare. Cred că am multe defecte, dar comunicarea cu dumneavoastră...“, a spus cu satisfacție Marcel Ciolacu.

„Plus că a devenit o plăcere să vă răspund la toate întrebările indiferent de cât de incomode sunt. Dacă nu vă supărați, sunt primul-ministru al României, România este stat membru NATO. Să-mi spună un angajat al NATO, fie el și SGA, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO, mi se pare deja de noaptea minții. Hai, vă mulțumesc!“, a spus Marcel Ciolacu.

SGA se referă la funcția lui Mircea Geoană - Secretarul General Adjunct al NATO.

Anterior, Mircea Geoană a declarat la Digi24 că nu e treaba lui Marcel Ciolacu ce face el în cadrul NATO și că mai bine ar explica premierul ce face pentru România.

„Cu ce am făcut la NATO, cu tot respectul pentru oricine, conduc această Alianță de 32 de țări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine pentru NATO și pentru România. Nu e treaba domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu trebuie să spună ce face ca prim-ministru al României, acolo sunt întrebări foarte mari. De ce avem un deficit de 7% în trimestrul 1, și probabil vom fi la 9% la finalul anului, când angajamentul nostru a fost să fim în 2024 cu 2,4% deficit? De ce avem 70 de ținte din PNRR din 518 atinse în acest moment? Acestea sunt întrebările adevărate. De ce avem o rată de absorbție din PNRR de 8%, de ce din măsurile de reformă doar 14% sunt îndeplinite? Cred că răspunsurile pe care trebuie să-l dea prim-ministru în fața țării sunt mai aproape de pielea și buzunarul românului. Pentru că asta înseamnă inflație mare, ban scump, credite scumpe, putere de cumpărare erodată, în special pentru cei vulnerabili, salarii mici, pensii mici. Cred că prim-ministrul unei țări, indiferent dacă îl va chema Ciolacu sau altcumva, trebuie să-și vadă de mandatul lui, de mandatul meu îmi văd singur de treabă”, a zis Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel