„Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vivian Jenna Wilson, fiica transgender a lui Elon Musk, a contestat public recentele declarații anti-trans făcute de tatăl său, CEO-ul Tesla și proprietarul platformei X.

Wilson, care și-a schimbat legal numele și genul, a reacționat joi la o poveste spusă de Musk despre ea pe platforma X, numind-o „complet falsă”.

Luni, Musk a postat pe X că Wilson s-a născut „gay și ușor autistă” și a adăugat că, atunci când era copil, la doar patru ani, aceasta obișnuia să-i aleagă hainele, cum ar fi o jachetă, și să-i spună că este „fabuloasă”, ceea ce i-a oferit lui primul semnal cu privire la faptul că Vivian ar fi parte din comunitatea LGBTQIA+.

Într-o postare pe Threads (platforma rivală cu cea deținută de tatăl ei), Wilson, acum în vârstă de 20 de ani, a respins categoric descrierea făcută de Musk.

"Nu am ales niciodată jachete pentru el și, cu siguranță, nu le numeam „fabuloase” pentru că, literalmente, ce naiba. Nu foloseam cuvântul fabulos când aveam patru ani pentru că, din nou, aș dori să reiterez... aveam patru ani," a declarat Wilson.

Ea a adăugat că Musk „nu știe cum eram ca copil pentru că pur și simplu nu era acolo, și în puținul timp în care a fost, am fost hărțuită neîncetat pentru feminitatea și orientarea mea sexuală.”

În ultimii ani, Musk s-a aliniat tot mai mult ideologiilor de extremă dreapta, împărtășind postări și opinii anti-imigrație, anti-DEI (diversitate, echitate și incluziune) și anti-trans pe platforma X. Într-un interviu cu podcasterul canadian extremist Jordan Peterson, Musk a susținut că a fost „păcălit” să semneze documente medicale pentru tranziția lui Wilson, lucru care ar fi avut loc în timpul pandemiei de Covid-19. După tranziție, miliardarul a spus că a „jurat să distrugă virusul woke.”

Mesajele lui Vivian pe Threads

„Există multe lucruri pe care trebuie să le demontez, nu vă faceți griji, voi ajunge la toate, dar vreau să încep cu ceea ce găsesc cel mai amuzant, adică faimosul tweet în care mă face „ușor autistă”. Va dura puțin să explic totul, așa că aveți răbdare.

Ceea ce spune este complet fals. Literalmente, nimic din toate lucrurile astea nu s-au întâmplat vreodată. Nici măcar nu știu de unde a scos asta. Cel mai bun ghici al meu este că a mers la școala de stereotipuri gay a lui Milo Yiannopoulis, a ales câteva la întâmplare și a spus „eh, sună destul de bine”, într-o ultimă încercare de a obține puncte de simpatie, când este, atât de evident, în dezavantaj chiar și dacă ne luăm după propria sa poveste de rahat.

Nu aveam o „dragoste pentru musical și teatru” când aveam patru ani, pentru că, știți... aveam patru ani. Nu știam ce sunt aceste lucruri. Prima mea experiență reală cu musical-urile a fost când fratele meu geamăn a avut o fază cu Hamilton în clasa a VIII-a/IX-a și a ascultat atât de mult piesele din Hamilton în mașină încât, pentru o lungă perioadă de timp, am renunțat complet la întregul gen.

Nu i-am ales niciodată jachetele și cu siguranță nu le numeam „fabuloase” pentru că, literalmente, ce naiba. Nu foloseam cuvântul fabulos când aveam patru ani pentru că, din nou, aș dori să reiterez... aveam patru ani. Este atât de evident încât nici nu cred că merită explicații, dar aparent oamenii cred aceste prostii, așa că iată-mă.

Întreaga poveste este complet inventată și există un motiv pentru asta. El nu știe cum eram în copilărie pentru că pur și simplu nu era acolo, și în puținul timp în care a fost, am fost hărțuită neîncetat pentru feminitatea și orientarea mea sexuală. Evident, nu poate spune asta, așa că am fost redusă la un stereotip gay folosit la discreția sa. Cred că asta spune mult despre cum îi vede pe oamenii queer și pe copii în general.

Cât despre faptul că nu sunt o femeie... sigur, Jan. Orice spui tu. Sunt recunoscută legal ca femeie în statul California și nu mă preocup de opiniile celor care sunt sub nivelul meu. Evident, Elon nu poate spune același lucru pentru că, într-o ceață indusă de ketamină, este disperat pentru atenție și validare de la o armată de degenerați și narcisiști care sunt rapizi să i-o ofere. Așează-te cu picioarele pe pământ.”

După ce un alt utilizator de Threads a postat, sarcastic - „sunt extrem de șocat să aud că acest idiot este un mincinos. Sper că nu te deranjează prea mult ce spune despre tine” - Vivian a răspuns:

„Nu, nu mă deranjează. Am început să mă amuz, mai degrabă, în acest moment. Să mă declare moartă într-un podcast cu JORDAN PETERSON dintre toți oamenii, în timp ce practic admite că e analfabet funcțional, spunând că a fost „păcălit” să semneze documente pe care le-a citit de mai multe ori, este practic o parodie în sine.”

FOTO: Reuters Marketplace

Fiica lui Musk a apărut și într-un interviu pe NBC News

Wilson, în vârstă de 20 de ani, într-un interviu exclusiv pentru NBC News, a răspuns la comentariile pe care Musk le-a făcut luni despre ea și identitatea ei transgender. Pe rețelele de socializare și într-un interviu postat online, alături de comentatorul de extremă dreapta Jordan Peterson, Musk a spus că ea „nu este o fată” și, în mod figurat, este „moartă” pentru el.

Wilson a spus că Musk nu a fost păcălit să semneze actele privind tranziția ei și că, după ce a ezitat inițial, a știut ce face atunci când a fost de acord cu tratamentul, care necesita acordul ambilor părinți.

Declarațiile recente ale lui Musk au depășit o limită, a spus ea.

„Cred că a presupus că nu voi spune nimic și că voi lăsa asta să treacă, necontestat”, a spus Wilson într-un interviu telefonic. „Ceea ce nu o să fac pentru că, dacă ai de gând să minți despre mine, în mod flagrant, în fața unui public de milioane de oameni, nu o să las asta să treacă pe sub radar.”

Wilson a spus că, de când îl știe ea, Musk nu a fost un tată protector. Ea a spus că el a fost rar prezent în viața ei, lăsând-o pe Wilson și pe frații ei să fie îngrijiți de mama lor sau de bone, chiar dacă Musk avea custodia comună.

„Se comporta rece”, a spus ea. „Se înfuria foarte repede. Este nepăsător și narcisist.”

Wilson a spus că, atunci când era copil, Musk a hărțuit-o pentru că prezenta trăsături feminine și o presa să pară mai masculină, inclusiv împingând-o să-și îngroașe vocea încă de când era elevă în școala elementară.

„Eram în clasa a patra. Am plecat într-o călătorie despre care nu știam că era de fapt doar o reclamă pentru una dintre mașini - nu-mi amintesc care - și el țipa constant la mine cu răutate pentru că vocea mea era prea subțire”, a spus ea. „A fost crud.”

Musk nu a răspuns la o solicitare de comentarii pentru NBC.

Wilson și fratele ei geamăn s-au născut din prima soție a lui Musk, autoarea Justine Musk. Cuplul a divorțat în 2008, iar Wilson a spus că părinții ei au împărțit custodia între casele lor din zona Los Angeles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel