Recunoști liderul politic din această fotografie?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
În această fotografie cu școlari se află unul dintre cei mai importanți lideri politici din România.

Fotografia a fost postată pe rețelele de socializare chiar de către liderul de partid care se află în ea, după ce a primit-o din partea unei colege din școala generală, iar la o privire mai atentă îl poți repera. Este vorba, desigur, de George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor.

„Am primit acum de la mama unei colege din generală această poză care mi-a adus aminte de atâtea amintiri plăcute“, a scris liderul AUR pe Facebook.

Foto: Facebook George Simion

Cine este George Simion

George Simion este un politician român și activist naționalist, care în trecut, el s-a remarcat activitatea sa în promovarea unirii Republicii Moldova cu România.

Simion s-a născut pe 21 septembrie 1986 în Focșani și a crescut, potrivit propriilor mărturii, în satul Răchitosu, la bunicii săi. George Simion a mers la școală în București, unde a început să se implice în diverse acțiuni civice și naționale, atrăgând atenția asupra problemelor identitare și de unitate națională ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Simion a urmat Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București și a făcut masterul la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Implicarea sa în mișcarea unionistă a început în timpul studenției, când a participat la diverse manifestații și campanii pentru promovarea ideii de reunificare a României cu Republica Moldova. În 2012, a fondat platforma civică Acțiunea 2012, un grup care militează pentru unirea celor două state și care organizează evenimente care urmăresc acest deziderat.

În 2019, George Simion a candidat ca independent la alegerile europarlamentare, însă nu a reușit să obțină un loc în Parlamentul European. Cu toate acestea, popularitatea sa a crescut, iar în 2020 a co-fondat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), un partid politic cu o platformă naționalistă și conservatoare. Sub conducerea sa, AUR a obținut un succes surprinzător la alegerile parlamentare din 2020, intrând în Parlamentul României cu aprape 10% și devenind o forță politică semnificativă.

La alegerile europarlamentare de anul acesta, Alianța pentru Unirea Românilor a obținut 14,95%, fapt ce a determinat trimiterea în Legislativul European a 6 europarlamentari din partea formațiunii politice conduse de George Simion.

George Simion a devenit de curând tătic. Alături de soția sa Ilinca, George Simion are un băiețel al cărui botez a avut loc în Bucovina. George și Ilinca sunt căsătoriți din august 2022, când cei doi au invitat toți românii la un eveniment grandios, în aer liber, în comuna Măciuca din județul Vâlcea. La nuntă au participat mii de români îmbrăcați în straie populare, iar slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Simion va candida și la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, fiind unul dintre primii candidați anunțați. Principala promisiune pe care liderul AUR le-a făcut-o românilor a fost aceea că va facilita achiziționarea de locuințe la prețuri decente, care vor porni de la 35.000 de euro per apartament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel