Alexandru Muraru, mesaj frapant despre Kamala Harris și Donald Trump. Poziționarea total neașteptată a unui președinte PNL, frate de ambasador la Washington
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Alexandru Muraru
foto Facebook Alexandru Muraru
Alexandru Muraru s-a dezbrăcat de haina de politically correct și a scris, cu subiect și predicat, preferința pentru alegerile prezidențiale din SUA. 

”Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială este un act de patriotism, curaj și dragoste de țară. Nu a fost deloc o decizie ușoară pentru un președinte aflat în funcție și care lupta strâns cu Trump pentru următorul mandat. A fost o retragere elegantă, gândită pentru binele democrației. Datorită lui, cooperarea transatlantică este strânsă, NATO este puternică şi SUA este un partener de încredere pentru România.

Lui Trump nu-i va fi ușor într-o cursă electorală cu Kamala Harris iar lumea se întreabă dacă nu cumva e timpul să fie condusă de o femeie. Kamala Harris va miza mult pe justiție, și va pune degetul pe rană având în vedere istoricul recent al lui Trump. Își va scoate în evidență calitățile de procuror, cu accent pe lupta pentru dreptate, pentru oameni. Va trebui, în aceeași măsură, să facă față valului de misoginism și ură rasială venit din partea partidelor extremiste.

Kamala Harris ar fi unul dintre cei mai experimentați președinți în probleme internaționale din istoria SUA. Pentru țara noastră și pentru situația din regiunea noastră, Kamala Harris este alegerea sănătoasă, amintindu-ne de vizita ei din 2022 în România, reconfirmând atunci soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic” este postarea făcută de Alexandru Muraru, președintele PNL Iași și deputat în Parlamentul României. 

Poziția tranșantă, fermă a lui Alexandru Muraru de susținere a unui candidat pentru Casa Alba vine într-o notă surprinzătoare pentru politica românească. În mod normal, în această cursă pentru Casa Alba, lumea nu este împărțită, diplomația fiind calea.

Mesajul lui Alexandru Muraru, altfel trecut cu vederea, este cu atât mai controversat cu cât vorbim despre un lider, un președinte al partidului aflat la putere în România. Este aceasta și poziția PNL? Vorbește domnul Muraru în calitate de om sau în calitate de om politic, membru al PNL? 

Vorbește domnul Alexandru Muraru în calitate de frate? De frate al ambasadorului României la Washington! Într-un interviu recent ambasadorul Andrei Muraru afirma că dacă nu era Joe Biden președinte, România s-ar fi învecinat astăzi cu Federația Rusă (”Fără președintele Biden, sunt convins că România s-ar fi învecinat astăzi cu Federația Rusă”), având, de asemenea, o aparentă înclinație, dar nu o susținere vădită pentru Kamala Harris (vezi pe Euronews), amintind, la fel ca fratele său, despre vizita din 2022 în România. 

Este mesajul lui Alexandru Muraru mesajul președintelui Klaus Iohannis, care a avut nu una, ci două întâlniri cu Donald Trump, în 2017 și 2019? În ce calitate și-a ”pus votul” președintele PNL Iași? 

Și, până la urmă, ce înseamnă alegere sănătoasă pentru România și cum am putea aprecia că Donald Trump nu ar putea fi, la rându-i, o alegere sănătoasă? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel