Nicolae Ciucă, după ce s-au găsit noi fragmente de drone ruseși în România: Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă a transmis un mesaj despre securitatea României.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, după ce au căzut iarăși fragmente de drone rusești în România. Acesta susține că țara noastră este în siguranță, iar autoritățile noastre sunt în continuă comunicare și coordonare cu aliații, mai ales cu țările din Flancul Estic al NATO. Totodată, potrivit lui, "singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente".

"Când discutăm despre orice fel de amenințare la adresa securității noastre, cel mai important lucru pe care îl putem face este să tratăm situația cu calm. Știu că orice știre despre căderea unor drone pe teritoriul României poate provoca neliniște și reacții pripite. Dar, fără o evaluare adecvată a situației și fără cunoașterea contextului geopolitic și militar, orice declarații incisive din partea liderilor politici ar face mai mult rău decât bine.

VEZI ȘI: Primul mesaj NATO despre resturile de drone rusești găsite în România

Nicolae Ciucă: Nu avem în ce să tragem

Nu ne bombardează nimeni. Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente, care au fost deja distruse. Experții noștri militari monitorizează situația și fac totul pentru a păstra siguranța românilor. Nu putem doborî rachete sau drone din spațiul aerian ucrainean, indiferent cât de aproape de România ar zbura ele. Așa ceva este ilegal.

Dacă ne uităm în spațiul nostru aerian, vedem că nu avem în ce să tragem. Pentru a schimba această stare de fapt, România ar trebui să negocieze cu conducerea NATO și cu Ucraina condiții de utilizare a sistemelor noastre de apărare aeriană în spațiul aerian ucrainean. Punerea în practică a unui asemenea plan ar implica foarte multe demersuri.

România este în siguranță. Suntem în continuă comunicare și coordonare cu aliații, mai ales cu țările din Flancul Estic al NATO. Armata noastră monitorizează toate amenințările posibile. În timp ce alții își folosesc energia și timpul pentru a inventa și a arunca acuzații false pe rețelele de socializare, militarii noștri lucrează în mod profesionist și fără să facă agitație pe internet. Să le fim recunoscători", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Ministerul Apărării Naționale a confirmat oficial existența de fragmente de drone rusești în România, în urma ultimelor atacuri din apropierea graniței.

„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România.

VEZI ȘI: MApN confirmă: Au căzut iarăși fragmente de drone ruseși în România

Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a intensificat măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25", a transmis ministerul într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel