Ciolacu, decizie pentru prezidențiale 2024: Am preluat ideile unor ONG-uri importante, precum Expert Forum și Funky Citizens. Le mulțumesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Marcel Ciolacu a mulțumit, în cadrul unei ședințe de guvern, ONG-urilor Expert Forum și Funky Citizens pentru sprijinul acordat.

"Am preluat idei foarte bune din partea unor ONG-uri importante, precum Expert Forum și Funky Citizens, cărora le mulțumesc pentru dialogul onest și eficient. Nu vrem să mai permitem acele situații inadmisibile, cum au fost la alegerile din iunie, generate mai ales de unii primari din Capitală. I-au lăsat pe președinții de secții zile în șir în fața birourilor electorale de circumscripție pentru a finaliza predarea votului. Prin aceste noi decizii ne asigurăm de fapt că așa ceva nu o să se mai întâmple", a spus Marcel Ciolacu.

"Modificăm și completăm Legea serviciului public de alimentare cu energie termică (...)", a continuat premierul.

Youtube video image

***

Următoarele alegeri parlamentare în România vor avea loc la finalul anului 2024, mai precis la data de 1 decembrie 2024. Aceste alegeri vor fi al 10-lea de acest tip în România postdecembristă. 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins, miercuri, că românii, oriunde s-ar afla, îşi vor putea exercita dreptul la vot în cele mai bune condiţii atât la alegerile prezidenţiale, cât şi la cele parlamentare.

El s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu şefii de misiuni diplomatice, şefii oficiilor consulare şi directorii ICR cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

"Acum mai bine de o lună aţi încheiat organizarea cu succes a alegerilor europarlamentare în străinătate. Am convingerea că, prin eforturile dumneavoastră, cetăţenii români, oriunde s-ar afla, îşi vor putea exercita dreptul de vot în cele mai bune condiţii şi la alegerile prezidenţiale, şi la cele parlamentare", a spus şeful statului.

Iohannis le-a transmis diplomaţilor români că liniile directoare ale politicii externe rămân consolidarea rolului şi a influenţei în UE şi în NATO, aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA, precum şi diversificarea dialogului bilateral cu partenerii de pe toate continentele. Potrivit preşedintelui, la finalul celor 10 ani ai mandatelor sale, identitatea României pe plan extern a câştigat "în substanţă", iar profilul ţării noastre a crescut "poate chiar exponenţial".

"România a devenit un actor regional, european şi internaţional credibil, implicat şi respectat, un furnizor de stabilitate şi de securitate. Împreună am reuşit să construim oportunităţi, să acţionăm hotărât, să ne apărăm interesele strategice şi să fructificăm apartenenţa la Uniunea Europeană şi la NATO sau la formatele multilaterale ori regionale. România a eficientizat cooperarea cu partenerii cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, viziuni şi obiective la nivel internaţional şi a diminuat sau chiar eliminat dependenţa de actorii care au abordări contrare. Pe aceste baze, politica noastră externă va continua să fie şi de aici înainte predictibilă şi, mai ales, de consens naţional, pentru că liniile directoare majore rămân clare pentru dumneavoastră: consolidarea rolului şi a influenţei în UE şi în NATO, aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA, precum şi diversificarea dialogului bilateral cu partenerii de pe toate continentele, ca parte a eforturilor de susţinere a valorilor democratice, a multilateralismului şi a sistemului internaţional bazat pe reguli", a indicat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel