Motreanu (PNL): O nouă rundă de înscrieri pentru programul DiscoverEU s-a deschis. Vezi condițiile
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreşedinte al PNL, a vorbit despre programul DiscoverEU.

„Tinerii care vor să călătorească gratuit în Europa pot face acest lucru prin intermediul programului DiscoverEU. De acest program au beneficiat până acum 11.550 de tineri din România, din totalul de peste 280.000 de tineri din Europa.

O nouă rundă de înscrieri pentru programul DiscoverEU s-a deschis, fiind disponibile abonamente feroviare gratuite.

Sunt eligibili candidații care:

« s-au născut între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv);

« sunt cetățeni sau rezidenți legali ai unui stat membru al Uniunii Europene sau ai uneia dintre țările asociate la programul Erasmus+. Tinerii care vor obține abonamentele gratuite vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 iulie 2024 și 31 septembrie 2025.

Deplasările se vor efectua cu trenul, excepție făcând doar cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate. Tinerii care vor fi selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, pe baza căruia vor putea beneficia de reduceri pentru vizitele culturale, activitățile de învățare și sportive, transportul local, cazare și masă. DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene prin care cetățenii UE care au peste 18 ani au oportunitatea de a călători de-a lungul Europei. DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+”, a transmis Dan Motreanu.

2. -imagine fara descriere- (bani-pentru-tinerii-fermieri--dan-motreanu-70-000-de-euro-pentru-fiecare_77851000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel