Medic amendat pentru că făcea TESTE FALSE de coronavirus
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Un medic din județul Bacău a fost amendat cu 2000 de lei, deoarece făcea teste false de coronavirus, în schimbul sumei de 50 de lei. 

Medicul de familie Răzvan Mihai Oancea și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești, județul Bacău, iar pentru o consultație și o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei, potrivit Realitatea Plus. 

Pe lângă amenda de 2000 de lei, medicul din Bacău nu mai are voie să folosească termenul de „testare/depistare COVID-19". În plus, i s-a interzis utilizarea aparatului pentru lipsa documentelor înregistrate și avizate de Ministerul Sănătății.

Medicul se apără

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti - punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform (...) în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului «camera de termoviziune», deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale «înregistrare, avizare MS» şi a protocolului de utilizare a acestuia", au transmis, sâmbătă, reprezentanții DSP Bacău într-un comunicat de presă.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătății care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu și atunci am achiziționat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-și ia termoscaner și are voie să-și pună un tarif", spunea medicul Răzvan Mihai Oancea pentru MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel