Gorghiu s-a întâlnit cu Nicușor Dan. Ce au discutat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu precizează că luni a avut o întâlnire cu candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, pentru a discuta despre retragerea din cursa electorală a candidatului mai slab stabilit în urma unui sondaj, arătând că acesta a refuzat oferta şi poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD.

'M-am dus ieri (n.r. - luni) la sediul USB pentru a încerca, încă o dată, să-l conving pe candidatul lor de necesitatea ca, în urma unui sondaj - de orice tip, realizat de oricine - candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru Bucureşti. Am fost însoţită de un coleg şi de un sociolog, care ar fi urmat să fie reprezentantul nostru la efectuarea sondajului, dacă se agrea soluţia politică. Ne-am întâlnit cu Nicuşor Dan, cu un sociolog care ar fi reprezentat USB în realizarea sondajului şi un membru din staff-ul electoral al candidatului. Am purtat toate aceste discuţii pentru că am sperat, până în ultima clipă, că raţiunea şi interesul bucureştenilor vor învinge', a scris, marţi, Gorghiu pe Facebook.

Ea arată că părerea celor de la USB a fost că electoratul pe care îl reprezintă nu ar înţelege o eventuală retragere a lui Nicuşor Dan, chiar şi clasat în urma lui Cătălin Predoiu.

'Din păcate, nu am reuşit sa îi convingem de contrariu. Din acest moment, USB şi candidatul lor poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu înţeleg de ce îşi doresc atât de mult locul trei dar, de astăzi înainte, ne vom lupta doar noi pentru un Bucureşti care să nu devină o anexă a comunelor limitrofe din judeţul Ilfov', adaugă copreşedintele PNL.

Nicuşor Dan a scris, luni, pe Facebook că liberalii au refuzat un sondaj comun şi că, în aceste condiţii, USB va organiza un sondaj, invitându-i pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică.

'Am avut în această seară o întâlnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide. În aceste condiţii, noi am decis să mergem înainte cu organizarea sondajului. Îi invităm în continuare pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică. Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele în ultimele zile de campanie. Am convingerea că ele vor arăta ceea ce am spus de la bun început: că USB este singura forţă capabilă să aducă o schimbare adevărată în felul în care se face administraţie în Bucureşti', a afirmat Nicuşor Dan.

Duminică seară, Nicuşor Dan a anunţat că acceptă propunerea liberalului Cătălin Predoiu privind realizarea unui sondaj pentru a se stabili care este preferatul votanţilor de dreapta, dar a precizat că nu se va retrage din cursa electorală.

Ulterior, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, i-a solicitat lui Nicuşor Dan să spună luni, până la ora 21,00, dacă acceptă propunerea de a se retrage din cursa electorală, în cazul în care sondajul nu îl dă pe el favorit pentru Primăria Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel