Duane Butcher vrea să repare USL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit joi cu Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București. Întrevederea oficialului american cu liderul liberal vine la o zi după ce

Departamentul de comunicare al PNL a oferit următoarele detalii cu privire la întrevederea Antonescu - Butcher:

"A avut loc un schimb de opinii deosebit de util ambelor părți privind scena politică internă, situația din Ucraina, precum și asupra modalităților de întărire a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. 

În cadrul discuțiilor, președintele PNL a subliniat că încă de la fondarea USL liberalii au fost un partener loial în Guvern și în Parlament și a reiterat speranța ca și celălalt partid important al coaliției, PSD, să dorească în mod real păstrarea alianței și să respecte, astfel, votul masiv al cetățenilor pentru USL care a dat legitimitate actualului Guvern.

Totodată, domnul Crin Antonescu a subliniat decizia fermă a PNL de a sancționa orice derapaj care ar putea pune în pericol statul de drept. În acest sens, parlamentarii liberali vor continua să facă demersurile necesare pentru respingerea legii amnistiei și grațierii de către Camera Deputaților".

Antonescu: M-am temut de Departamentul de Stat al SUA, nu mă mai tem

În 2012, în perioada interimatului la Cotroceni, Crin Antonescu, întrebat dacă în cazul unei confruntări la prezidenţiale s-ar teme mai mult de Mihai Răzvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, a răspuns, potrivit Mediafax: "De Departamentul de Stat al Statelor Unite".

Ulterior, la începutul lui 2014, liderul PNL a declarat, citat de ampress.ro: "Trebuie să precizez că nu mă mai tem de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel