Anchetă alegeri 26 mai. USR, o singură propunere admisă în comisia parlamentară
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
VOT DIASPORA timp de TREI ZILE, lege corectă sau discriminare. Lucian Bolcaș: Șansele la CCR
VOT DIASPORA timp de TREI ZILE, lege corectă sau discriminare. Lucian Bolcaș: Șansele la CCR
USR anunţă cu ce propuneri a venit pentru comisia care anchetează modul de desfăşurare a alegerilor din data de 26 mai. 
Prima şedinţă a Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai a confirmat ceea ce USR a susţinut încă de la început şi anume că PSD şi ALDE nu vor să se afle adevărul despre blocarea votului românilor din Diaspora, dar vor să folosească în interes de partid resursele Parlamentului pentru a-şi susţine discursurile despre "fraudarea" alegerilor. Alegeri pe care, de altfel, chiar PSD şi ALDE le-au organizat.

Reprezentanţii USR în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai - senatorul Silvia Dinică şi deputatul Nicolae Daniel Popescu - au propus în prima şedinţă a structurii prezidate de ex-ministrul Lia Olguţa Vasilescu (PSD) completarea obiectivelor Comisiei cu puncte care vizează exclusiv îngrădirea dreptului la vot al cetăţenilor din Diaspora, se arată într-un comunicat al USR.
 

Concret, USR a vrut ca această structură parlamentară de anchetă să afle şi:- Circumstanţele în care a fost stabilit în străinătate un număr de secţii de votare ce s-a dovedit a fi insuficient;

- Responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora;

- În ce măsură observatorii de la secţii au acordat asistenţa necesară alegătorilor pentru a fi îndrumaţi spre alte secţii de votare;

- De ce nu s-a prelungit programul de votare la secţiile cu probleme din Diaspora.

Toate cele patru propuneri de amendare a obiectivelor Comisiei au fost respinse, prin vot, de coaliţia PSD-ALDE. A fost admisă doar propunerea USR ca şedinţele şi audierile din comisie să fie transmise în direct, iar reprezentanţii mass-media să aibă acces la dezbateri, transmite USR.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel